Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Gezamenlijke Besluitvorming in de Palliatieve Zorg

Podium O950, Rotterdam
465 Algemeen

Details evenement

26 maart 2015
10:00 uur
Podium O950, Rotterdam
SaHa Communicatie
079-889 0754
EUR 295,- excl. btw, met EUR 20,- korting voor collega's

Hoewel het belang van Shared Decision Making steeds meer wordt erkend, is het proces om samen met patiënten tot een gezamenlijk besluit te komen soms erg complex. Voorwaarden voor gezamenlijk besluitvorming zijn onder meer het samenbrengen van de ervaringskennis van de patiënt en de medische kennis waar u als zorgverlener over beschikt, en het in alle rust bespreken van wensen, verwachtingen en (on)mogelijkheden met betrekking tot behandelen.

Het bespreken van het einde van het leven is echter voor alle betrokkenen zwaar. Vragen als “wanneer is lijden ondraaglijk?” raken je immers niet alleen professioneel maar ook op persoonlijk vlak. Om in deze situaties tot een besluit te komen waar iedereen vrede mee heeft, kan moeilijk zijn. Daarom organiseert SaHa Communicatie een interactieve studiedag over gezamenlijke besluitvorming in de palliatieve fase. Deskundigen geven hun visie op goede palliatieve zorg en het proces van Shared Decision Making en delen hun praktijkervaringen met u.

Aan het eind van de dag heeft u praktische handvatten gekregen voor het proces van gezamenlijke besluitvorming en samenwerking met collega’s, weet u hoe u een veilige omgeving kunt creëren om van gedachten te wisselen en hoe om te gaan met verschillen van mening.