Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Podologenscholingsdag

Hogeschool Inholland, Haarlem, Bijdorplaan 15, 2015 CE, Haarlem
398 Algemeen

Details evenement

19 januari 2015
08:45 uur
Hogeschool Inholland, Haarlem, Bijdorplaan 15, 2015 CE, Haarlem
Hogeschool Inholland Haarlem
academy@inholland.nl
072 518 35 98
450,-

Vergroot in één dag uw kennis als voetspecialist!                                

Als voetspecialist hebt u in de dagelijkse praktijk regelmatig te maken met zowel CT, MRI als conventionele radiologische onderzoeken van voet en enkel. Wilt u uw kennis van de verschillende technieken achter deze radiologische onderzoeken vergroten? Hebt u daarnaast behoefte aan praktische handvatten om de genoemde onderzoeken goed te kunnen beoordelen? In dat geval is deze eendaagse workshop voor podologen iets voor u!

Deze workshop is in het bijzonder opgezet voor (register)podologen, podotherapeuten, orthopedisch schoentechnici, orthopedisch technologen en fysiotherapeuten met bijzondere interesse in voet en enkel. 

Programma/onderdelen

De workshop start met een theoretisch deel waarin u uitleg krijgt over de verschillende achtergronden van diverse onderzoekstechnieken van CT, MRI en conventionele radiologie. Hierbij komen zowel de mogelijk-heden als beperkingen van de verschillende technieken aan bod.

Na het theoretische gedeelte gaat u in het skillslab van Hogeschool Inholland Haarlem aan de slag met de medische beeldvormende technieken. U ziet en ervaart hoe radiologische opnamen gemaakt worden. Vervolgens krijgt u les in beeldherkenning van CT, MRI en conventionele radiologie. Dit wordt verzorgd door ervaren docenten medische beeldvorming.

Wat leert u tijdens de scholingsdag voor podologen?

Na afloop hebt u meer inzicht gekregen in de beeldvormende technieken CT, MRI en conventionele röntgenopnames van voet en enkel. Daarnaast bent u beter in staat om radiologische onderzoeken goed te kunnen beoordelen.

Resultaat
Na het succesvol afronden van deze eendaagse workshop voor podologen ontvangt u een bewijs van deelname van Inholland Academy. Voor de workshop is accreditatie aangevraagd voor 6 punten bij de stichting LOOP.

Duur: Deze workshopdag duurt van 8.45 uur tot 17.00 uur. Lunch is bij de prijs inbegrepen.