Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Basiscursus ICD-10

Oudlaan 4, Utrecht
175 Algemeen

Details evenement

08 oktober 2015
09:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
275

Ziekenhuizen zijn sinds 2014 verplicht hoofd- en nevendiagnoses te coderen in ICD-10. Instellingen registreren ICD-10 tot nu toe meestal nog centraal, maar vanaf 1 juli 2015 is het verplicht om de ICD-10-code per subtraject aan te leveren aan het DBC-informatiesysteem (DIS)]. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om op termijn de ICD-10 diagnose op de nota voor de patiënt te vermelden en de ICD-10 te koppelen aan de bekostiging. Van groot belang dus dat de juiste ICD-10-code wordt geregistreerd.

Wat moet u weten over ICD-10 om de gevolgen goed te kunnen overzien?
Q-Academy organiseert de ‘Basiscursus ICD-10’. Deze cursus is primair bedoeld voor (nieuwe) medewerkers in ziekenhuizen die in hun functie te maken hebben met ICD-10. Deze cursus is praktisch en interactief van aard en geeft u de juiste kennis en handvatten om de impact van ICD-10 op de ziekenhuisregistratie te kunnen overzien! Desgewenst kunt u eigen praktijksituaties inbrengen.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: https://www.qacademy.nl/opleidingen/open-trainingen/basiscursus-icd-10