Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Open Training Job Instruction

t/m 22-10-2015 - St. Elisabeth Ziekenhuis, Tilburg
264 Algemeen

Details evenement

19 - 22 oktober 2015
08:30 uur
St. Elisabeth Ziekenhuis, Tilburg
TWI Instituut Nederland BV
06-13365139
1100 euro

TWI Job Instruction is een uiterst robuuste en jarenlang bewezen methode die zorgt voor stabiliteit in uw processen (standaard werk). Nog te vaak worden processen uitgevoerd door medewerkers die verschillende methoden gebruiken, meestal doordat afgesproken werkstandaarden ontbreken en doordat medewerkers onvoldoende zijn opgeleid. Die variatie leidt tot onnodige kwaliteitsafwijkingen, productiviteit- en capaciteitsverlies, uiteindelijk resulterend in te hoge kosten.

In deze Job Instruction training leren deelnemers hoe taken te analyseren om ze vervolgens effectief te instrueren aan medewerkers. Effectief instrueren betekent dat medewerkers die taken snel en in één keer goed aanleren volgens de afgesproken beste werkmethode en niet meer vergeten.

TWI Job Instruction wordt door organisaties in verschillende branches ingezet, zoals:
* Productiebedrijven, zowel discrete productie als procesindustrie in de voedingsmiddelenindustrie, in de farmaceutische industrie, handmatige inpakbedrijven, maar ook bij hoogwaardige massaproductie van kleine componenten.
* Maakindustrie, van kleine standaardcomponenten in grote series tot eenmalige en grootschalige op maat gemaakte kapitaalgoederen.
* Zorgverleners, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, huisartspraktijken, apotheken
* Logistieke dienstverleners, intern transport
 
Deze bedrijven zetten de TWI Job Instruction methode in vanwege onder andere:
* Standaardiseren en borgen van resultaten, gerealiseerd door verbeterprojecten.
* Door standaardisatie van arbeid rust in de organisatie brengen zodat kwaliteit en productiviteit verbeteren, en tevens een robuuste basis voor verdere verbetering gerealiseerd wordt.
* Nieuwe medewerkers sneller inzetbaar om kwaliteitsproducten te maken met geplande productiviteit: 35 – 60% reductie van inwerktijd blijkt vaak mogelijk
* Nieuwe apparatuur, machines en complete productielijnen sneller op ontwerpspecificatie (kwaliteit, capaciteit) laten produceren.
*Kennis van oudere en zeer ervaren medewerkers via een beheerst proces overbrengen op nieuwe medewerkers.

De TWI Job Instruction training wordt meestal in-company getraind aan 10 deelnemers, daarnaast organiseren we regelmatig een open Job Instruction training. Mogelijke deelnemers voor deze open trainingen zijn:
* Kleinere ondernemingen die geen groep van 10 medewerkers hebben die taken trainen aan medewerkers.
* Bedrijven die eerst meer willen weten over hoe Job Instruction werkt, alvorens grotere groepen in-company te trainen.
* Opleidingsfunctionarissen en HR-managers die meer in detail willen weten en zelf willen ervaren wat een Job Instruction training is.

De Open Training Job Instruction bestaat uit 5 blokken van 2 uur toegepaste theorie in een leslokaal. Na elk blok theorie, wordt het geleerde geoefend en toegepast middels praktijkoefeningen op de werkvloer.

Na afloop van de Job Instruction training krijgen de deelnemers een TWI-certificaat als bevestiging van hun vaardigheid om taken te kunnen analyseren, en die vervolgens met de 4-stappen methode van Job Instruction te kunnen trainen. 

Voor de open training kunnen organisaties inschrijven met één of meerdere personen, doch niet meer dan 4 per bedrijf.

http://www.twi-instituut.nl/twi-job-instruction-training