Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Verdiepingscyclus Integraal besturen

t/m 15-12-2015 - Oudlaan 4, Utrecht
248 Algemeen

Details evenement

06 oktober - 15 december 2015
16:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
1700

Na meerdere succesvolle verdiepingscycli ‘Integraal besturen’ biedt de HEAD-vereniging u in samenwerking met Q-Consult in het najaar wederom deze serie aan. Deelnemers krijgen in vier dagdelen theoretische én praktische handvatten aangereikt om het werken met resultaatverantwoordelijke eenheden (RVE’s) in hun zorginstelling tot een succes te maken. Hierbij bouwen we voort op het HEAD-onderzoek Integraal besturen uit 2010 en we vullen dit aan met recente praktijkervaringen uit diverse sectoren.

Een kort theoretisch kader komt uit het boek 'Integraal besturen in de zorg' (Zuurbier & Hartmann, 2010). Echter tijdens de vier sessies staat vooral de praktijk centraal. Enerzijds de praktijk bij uw eigen organisatie: hoe ver is uw organisatie met de implementatie van RVE’s? Tegen welke problemen loopt u aan? Hoe gaat uw organisatie om met (bijvoorbeeld) weerstand? Anderzijds zal bij iedere sessie een directeur of lid van de Raad van Bestuur van een zorginstelling aanschuiven om vanuit de organisatiekant de ervaringen met het werken met RVE’s en de knelpunten daarin met u te delen en uw vragen te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: https://www.qacademy.nl/opleidingen/open-trainingen/verdiepingscyclus-integraal-besturen