Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Verwijsadministratie in ziekenhuizen

Oudlaan 4, Utrecht
420 Algemeen

Details evenement

05 oktober 2015
13:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
295

Met de invoering van DOT is een tijdige, juiste en volledige registratie en documentatie van verwijzingen een essentieel onderdeel van de administratie in ziekenhuizen. Het Zelfonderzoek Correct Declareren (ZCD) van afgelopen zomer heeft echter aangetoond dat de verwijsadministratie in veel ziekenhuizen extra aandacht behoeft. Het niet op orde hebben van deze registratie en –documentatie is een groot risico voor de facturatie van geleverde zorg. Welke soorten verwijzingen zijn er? Wat zijn de risico’s van onjuiste verwijsregistratie voor uw organisatie? Waar letten zorgverzekeraars op?

Q-Academy organiseert de cursus ‘Verwijsadministratie in ziekenhuizen’. Deze cursus is bedoeld voor ziekenhuismedewerkers die een (sturende) rol hebben in het registratie- en controleproces van de verwijzingen.

De cursus is praktisch en interactief van aard en geeft u de juiste kennis en handvatten om uw taken rond de verwijsadministratie goed uit te kunnen voeren! U krijgt een compleet en helder overzicht van alle facetten van de verwijsregistratie en verwijsdocumentatie. U kunt eigen praktijksituaties inbrengen.

Na afloop van de cursus:
Heeft u inzicht in de ontwikkelingen van de verwijsadministratie (registratie en documentatie).
Bent u op de hoogte van de nieuwste registratieregels.
Heeft u inzicht in het proces van de verwijsadministratie, inclusief alle betrokkenen.
Heeft u inzicht in de risico’s van een onjuiste verwijsregistratie.
Heeft u kennis van de beheersmaatregelen.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.qacademy.nl/training/verwijsadministratie-in-ziekenhuizen.html