Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Zin in zorginspiratiedag

Zusters van Liefde, Tilburg
567 Algemeen

Details evenement

10 oktober 2015
10:00 uur
Zusters van Liefde, Tilburg
Reliëf
mvermaas@relief.nl
030-2610454
€60

Werk je in de zorg, dan is deze dag echt iets voor jou! Tijdens de Zin in zorg inspiratiedagen (er vinden er 3 plaats door het gehele land) krijgen zorgverleners een hart onder de riem, oefenen zij met praktische methoden om menslievende zorg te bieden en maken ze kennis met het erfgoed van de zusters die vroeger in de zorg werkten.

De zorg maakt grote veranderingen door. Hoe kunnen zorgverleners te midden van alle veranderingen hun bezieling vast houden en goede zorg bieden? Wat kunnen wij leren van de successen en fouten in de zorg van vroeger? Religieuzen dragen hun graag hun kennis, hun erfgoed, over middels het project Religieus Erfgoed menslievende zorg. Religieuzen stonden aan de bakermat van onze gezondheidszorg. Dit deden zij vanuit de overtuiging dat de mens ertoe doet, met respect voor het leven en voor verbondenheid tussen zorgverlener en zorgvrager. Het project Religieus Erfgoed Menslievende zorg biedt zorgverleners van nu handvatten om deze waarden ook nu nog in hun werk te kunnen vormgeven. 

Daarom komt er in september een vierdelige TV serie (RKK: Bezielde handen, NPO2 v.a. 1 sept.) waarin een religieuze in gesprek gaat met een zorgverlener van nu, verschijnt in oktober een unieke, omvangrijke glossy over menslievende zorg en organiseren we Zin in zorg inspiratiedagen voor zorgverleners met o.a. Mirjam van der Vegt. Allemaal gericht op het overdragen van het erfgoed van religieuzen.
Meer informatie: www.relief.nl en www.truetickets.nl