Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Auditen in zelfsturende teams

Oudlaan 4, Utrecht
382 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

03 november 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
440

De hervormingen in de langdurige zorg hebben ingrijpende gevolgen voor zorgorganisaties. Nieuwe wetgeving en financiers vragen dat we ‘meer met minder’ moeten doen, ofwel ‘anders met minder’. Veel zorgorganisaties spelen hierop in met een structuurverandering: werken in zelfsturende teams. Deze aanpak heeft uiteraard ook impact op uw auditproces. Wat betekent het werken in zelfsturende teams voor uw interne audits?

Hoe weet u of het team de juiste kwaliteit levert?
In deze training leert u welke positie interne audits hebben in de nieuwe structuur en waar u rekening mee moet houden bij het opzetten van interne audits in zelfsturende teams. Van zowel de centraal gestelde kaders, als de eigen teamafspraken wilt u weten in hoeverre ze bijdragen aan de kwaliteit van de zorg. Per team verschillen deze afspraken. Auditen in zelfsturende teams vraagt om een nieuwe auditstijl, bestaande uit een mix van auditmethodieken. U toetst uniforme werkprocessen en krijgt inzicht in hoeverre de eigen teamafspraken bijdragen aan het kwaliteitsdoel. Hoe zorgt u voor de juiste mix. Deze nieuwe auditstijl vraagt om een andere houding van uw auditoren en verdiepende auditvaardigheden. Tijdens de training leert u wat van hen wordt verwacht.

Na afloop van de training:
Heeft u verdiepende kennis en praktische handvatten om uw interne audits aan te passen naar gelang de behoeften van de nieuwe organisatiestructuur. U weet welke stappen u moet zetten om het auditproces in te richten en ontvangt hiervoor een handige checklist. Daarnaast heeft u inzicht in welke auditvaardigheden worden gevraagd van uw auditoren.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.qacademy.nl/training/auditen-in-zelfsturende-teams/fields/kwaliteit-veiligheid-en-risicomanagement.html