Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Opstellen prijslijsten met Casemix Kompas 2016

Oudlaan 4, Utrecht
245 Algemeen

Details evenement

09 november 2015
13:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
€ 275

De Casemix productensuite ondersteunt u optimaal in het Planning & Control proces. Belangrijk onderdeel is de ondersteuning van de onderhandelingen en het maken van prijslijsten voor 2016. We geven onder andere inzicht in de effecten van de 120-dagen-doorlooptijdverkorting en de conversie naar de RZ16-productstructuur. Bekendheid met de functionaliteiten en een juiste interpretatie van de informatie is hierbij essentieel! Vanaf half juli is de module Contracteren van Kompas 2016 beschikbaar. De Begrotingsmodule staat voor gebruikers van Kompas 2016 reeds online.

In 2016 is het voor ziekenhuizen van groot belang een goede basis te hebben voor de onderhandelingen met zorgverzekeraars, om:
- Inzicht te krijgen in de effecten van de 120-dagen-doorlooptijdverkorting op profielen en productmix.
- De voorspelde schadelast 2013 en 2014 te kunnen converteren naar de RZ16-productstructuur.
- Voorgestelde prijzen te verantwoorden op basis van zowel eigen profielgegevens als benchmarkgegevens.
- Een DOT-begroting te maken voor het jaar 2016.

Om u te helpen bij de interpretatie en het gebruik van de Begroten & Contracteren tool, organiseert Q-Academy een gebruikerstraining. We focussen op de nieuwe functionaliteiten in Begroten & Contracteren 2016. De training is zeer praktijkgericht en interactief van aard. U krijgt ruim de tijd om zelf aan de slag te gaan in de applicatie, zodat u deze optimaal kunt toepassen voor uw onderhandelingsproces.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: https://www.qacademy.nl/opleidingen/open-trainingen/opstellen-prijslijsten-met-casemix-kompas-2015