Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Projectmanagement van ICT-innovaties in de Zorg

t/m 11-02-2016 - Hogeschool Inholland, Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, Amsterdam
415 Algemeen

Details evenement

26 november 2015 - 11 februari 2016
09:15 uur
Hogeschool Inholland, Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, Amsterdam
Masteropleiding Advanced Health Informatics Practice, hogeschool Inholland
rob.doms@inholland.nl
0031 6 127 09 899
900

Resultaatgericht innoveren
ICT-innovaties in de zorg, zoals de invoering van eHealth of elektronische patiëntendossiers, hebben een grote impact op zorgorganisaties, zorgverleners en zorgvragers. De invoering van deze innovaties wordt vaak als project georganiseerd. Omdat bij innovaties het eindresultaat en de tussenliggende fasen vooraf minder scherp gedefinieerd zijn, vragen innovatietrajecten om een speciale vorm van projectmanagement.

In deze masterclass leert u projectstructuur en resultaatgericht projectmanagement te combineren met menselijke factoren en de dynamische aspecten die bij ICT-innovaties horen. Op die manier worden niet alleen de kwaliteit en beheersbaarheid van ICT-innovatieprojecten binnen de zorg vergroot, maar ook de bruikbaarheid en acceptatie van de resultaten.

Doelgroep
De masterclass Projectmanagement van ICT-innovaties in de zorg is bedoeld voor (aankomende) projectleiders, beleidsmakers en implementatiemanagers die te maken hebben met ICT-innovatieprojecten.

Wat leert u?
In deze masterclass leert u projectstructuur en resultaatgericht projectmanagement te combineren met de kracht van energie, inspiratie, commitment, scheppend vermogen en plezier.

U leert:

een business case te formuleren voor de gewenste ICT-innovatie
om te gaan met krachten en belangen in en om projecten
commitment te creëren en om te gaan met tegenslagen
een projectorganisatie in te richten
een projectplan op te stellen
te sturen op kwaliteit, mensen, tijd en middelen
risicomanagement

Daarnaast maakt u een projectplan voor de invoering van een ICT-innovatie in de eigen (gezondheids)zorgorganisatie. Dat kan bijvoorbeeld betrekking hebben de ontwikkeling of invoering van eHealth of van een informatiesysteem.

Resultaat
Na een succesvolle afronding van de masterclass Projectmanagement van ICT-innovaties in de zorg ontvangt u een certificaat van Inholland Academy. Het certificaat van deze masterclass kan gebruikt worden om (gedeeltelijke) vrijstelling aan te vragen voor het onderdeel Projectmanagement van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice van Inholland.