Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Rondetafelbijeenkomst Wie doet het met Wie in de zorg

KPMG, Laan van Langerhuize 1, 1186 DS Amstelveen, Amstelveen
218 Algemeen

Details evenement

03 november 2015
15:30 uur
KPMG, Laan van Langerhuize 1, 1186 DS Amstelveen, Amstelveen
KPMG
020-6567405
0,00

Op dinsdag 3 november organiseert KPMG de rondetafelbijeenkomst ‘Wie doet het met wie in de zorg’, bijeenkomst over de bestuurlijke samenwerking tussen ziekenhuizen in Nederland.

In ons rapport ‘Wie doet het met wie in de zorg’ heeft KPMG alle fusies en overnames en verkenningen tot samenwerking van het afgelopen jaar in kaart gebracht. Een fusie of overname betekent vaak een spannende en intensieve tijd, ook voor toezichthouder. Wat zijn de lessen die getrokken moeten worden uit de fusiegolf van afgelopen jaren? En hoe wordt de meerwaarde van samenwerking ook daadwerkelijk verzilverd? Het nieuwe stelstel sorteert ook effect op de financiële positie van de ziekenhuizen. Het kredietrisico in de zorg is toegenomen en ziekenhuizen lopen meer financiële risico’s. Stabiliteit in de sector, strategische keuzes van ziekenhuizen en hun zorgportfolio en meerjarige contracten zijn cruciaal om investeringen financierbaar te houden. Hoe ver is uw ziekenhuis met het maken van die strategische keuzes? En is uw ziekenhuis al bezig met het inzetten van alternatieve financieringsbronnen?

Sprekers:

Anna van Poucke, auteur van de publicatie ‘’Wie doet het met wie in de zorg’ en branchevoorzitter van KPMG Gezondheidszorg alsook Annerie Vreugdenhil, directeur Commercial Banking ING; zij licht de financierbaarheid van de sector en ontwikkelingen toe.

Doelgroep:  toezichthouders en bestuurders bij ziekenhuizen 

Voor meer informatie, zie http://www.kpmg.com/NL/nl/IssuesAndInsights/Evenementen/Pages/Rondetafel-Wie-doet-het-met-Wie-in-de-zorg.aspx