Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Terra Conferentie Preventie, de-radicalisering en burgerschap

Casa 400, Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam
216 Algemeen

Details evenement

26 november 2015
08:30 uur
Casa 400, Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam
Arq Academy
academy@arq.org
06-16131675
€ 195

Op donderdag 26 november organiseert Arq Academy een TERRA congres over Preventie, de-radicalisering en burgerschap. Internationale experts zoals professor Fathali Moghaddam, Dr. Lorenzo Vidino, Maajid Nawaz en Rt Hon Hazel Blear zullen hun inzichten delen. 

Tijdens het middagprogramma zijn er praktische workshops rond de TERRA Toolkit en de best practices. Er is een mooie invulling van de workshops met medewerking van collega’s uit de verschillende samenwerkende organisaties. Burgemeesters kunnen in een ronde tafel bijeenkomst exclusief spreken met de internationale experts. Voor meer informatie kunt u het programma op de website bekijken.

De GGZ is als sector nog amper betrokken bij de problematiek van radicalisering. Dit terwijl we een steeds duidelijker beeld krijgen dat een groot deel (40-60%) van de geradicaliseerde jongeren psychiatrische problematiek heeft en ook wordt (of werd) behandelde in de psychiatrie.

Naast generieke aandacht voor wat radicalisering is en wat er wel en niet werkt m.b.t. preventie mechanismen hebben we een specifieke workshop voor de GGZ voor die instellingen die al te maken hebben met geradicaliseerde jongeren. Onderstaande meer info m.b.t. deze GGZ workshop.