Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

ICT bij zelfsturende teams in de zorg kritische, maar onderbelichte factor

Amsterdam, Schiphol, Steigerhotel, Schiphol
176 Algemeen

Details evenement

01 december 2015
13:00 uur
Amsterdam, Schiphol, Steigerhotel, Schiphol
Hands On, Information Management in samenwerking met FWG en Conquaestor
eschreuder@handson.nl
088 - 18 10 100
gratis

Ben jij ICT manager van een zorginstelling en wil je de ICT beter aan laten sluiten op de zelfsturende teams of werk je bij een organisatie die de overstap naar zelfsturende teams overweegt? Meld je dan aan voor ons seminar.

Wat zijn de ervaringen tot nu toe met zelfsturende teams?

FWG onderzocht zorginstellingen die de stap naar zelfsturende teams al genomen hebben of nu midden in de transitie zitten. Waar lopen ze tegenaan? Welke knelpunten komen naar voren? En vooral ook: hoe lossen ze zit op? De uitkomsten van het onderzoek zijn gebundeld in een whitepaper: “Zelfsturing: Loslaten is niet hetzelfde als laten vallen."

ICT essentieel onderdeel van goedlopend zelfsturend team uitkomst onderzoek FWG.

De grote les van organisaties die werken met zelfsturende teams is: laat het reorganiseren en hergroeperen van de ondersteunende diensten gelijk opgaan met of zelfs vooruitlopen op de invoering van zelfsturende teams én een goed ICT-systeem ondersteunt de visie op zelfsturing en is praktisch, haalbaar en betaalbaar. Tijdens het seminar hoor je hier meer over, maar ook hoe dit te realiseren.

Sprekers uit de zorg en uit ICT gebundeld

FWG spreekt over valkuilen bij zelfsturende teams

Op het seminar gaat FWG in op de grote lijnen van het trendrapport, daarbij gaat ze in de op de valkuilen waar de ondervraagde zorginstellingen tegenaan lopen, maar draagt hierbij ook direct een aantal praktische oplossingen aan.

Peter Andriessen, Projectleider Trends en Ontwikkelingen in de zorg at FWG

ConQuaestor spreekt over samenwerken bij de transitie naar zelfsturende teams

ConQuaestor gaat dieper in op de uitdagingen die zorginstellingen hebben op het gebied van samenwerken en specifiek bij het samenwerken tijdens en na de transitie naar zelfsturende teams.

Richard Lankester. Senior Consultant bij ConQueastor

Hands On spreekt over zelfsturende teams en de rol van ICT hierin

Hands On sluit af met concrete voorbeelden op het gebied van ICT: welke uitdagingen zijn er op gebied van software, hardware, bevoegdheden en rechten. Ook Hands On heeft meerdere grote klanten in de zorg waarbij de transitie naar zelfsturende teams vraagt om oplossingen.

Jeroen Oostema, Senior sales consultant bij Hands On

ICT manager in de zorg? We zien je graag op dit seminar dat je niet mag missen!

Aan dit seminar zijn geen kosten verbonden