Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Kennismaking met coachend leidinggeven

Oudlaan 4, Utrecht
158 Algemeen

Details evenement

03 december 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
informatie@qacdemy.nl
026-3830565
440

Bent u werkzaam in de zorg en wilt u uw medewerkers meer in hun kracht zetten? Wilt u graag coachend leidinggeven, maar zoekt u daar nog de juiste handvatten voor? Welke  leiderschapsstijl past bij zelfsturende teams? Leidinggeven in de zorg betekent steeds vaker ‘coachend’ leidinggeven. Immers als leidinggevende sta je vaak op afstand én er wordt van medewerkers verwacht dat zij in grote mate zelfstandig handelen of zelfsturend zijn. Dit vraagt van medewerkers een andere rol en daarmee ook van leidinggevenden.

Bij coachend leidinggeven staan het verbeteren van prestaties en de ontwikkeling van medewerkers centraal. Om dit mogelijk te maken moet de coach zich zowel richten op  de afzonderlijke teamleden als op het team als geheel. Coachend leidinggeven vraagt om authentiek en persoonlijk leiderschap, verbinding met ratio en gevoel. Dus minder vanuit hiërarchie en macht en meer vanuit kracht en authenticiteit van jezelf en anderen.

Q-Academy organiseert een eendaagse kennismakingstraining, waarin u de basisprincipes van coachend leidinggeven leert. We gaan in op de ontwikkelingsfase van teams, welke leiderschapsstijl daarbij past en hoe u kunt variëren in leiderschapsstijl. Dit met als doel medewerkers te inspireren en te motiveren. De training is praktisch en interactief van aard. U maakt kennis en oefent met diverse methodes zodat u uw team een stap verder kunt brengen. Ook is uitgebreid ruimte voor uw eigen (lastige) praktijksituaties.

Coachen is het faciliteren van het leer- en ontwikkelingsproces van de medewerker om de medewerker te helpen zichzelf te veranderen, door te kijken naar wat hem belemmert en te versterken wat hem stimuleert, zodat hij zijn doelen kan bereiken.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: https://www.qacademy.nl/opleidingen/open-trainingen/kennismaking-met-coachend-leidinggeven