Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

e-learning Eenmalige registratie, meervoudig gebruik.

t/m 11-03-2016 - Online, Online
406 Reed Business / Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

04 december 2015 - 11 maart 2016
10:00 uur
Online, Online
AMC, Amsterdam
1250
Wilt u een goede klinische registratie voeren in uw instelling en wordt er daarnaast nog van alles van u gevraagd ten behoeve van kwaliteitsmetingen, facturering en wetenschappelijk onderzoek?
Of bent u betrokken bij de aanschaf van een zorginformatiesysteem voor uw praktijk of instelling en vindt u het belangrijk dat gegevens uit dit zorginformatiesysteem herbruikbaar zijn voor meerdere doeleinden?

Verbaast het u dat het zo moeilijk is om bestaande medische gegevens in zorginformatiesystemen te kunnen hergebruiken voor tal van doeleinden?

Dan zullen de kennis en vaardigheden uit deze module u helpen om een zorginformatiesysteem zo in te richten dat u niet alleen de klinische verslaglegging kunt ondersteunen maar de vastgelegde gegevens ook kunt gebruiken voor management-informatie, automatische afleiding van indicatoren, DBCs, kwaliteitsregistraties en wetenschappelijk onderzoek.

Hoe dit in zijn werk gaat leert u aan de hand van de volgende stappen:
* Op systematische wijze vaststellen welke gegevens uit het primaire proces nodig zijn voor welke hergebruiksdoeleinden.
* Bepalen welke internationale standaarden voor gegevensvastlegging en -uitwisseling toegepast kunnen worden om hergebruik van gegevens mogelijk te maken.
* Beoordelen van het gebruiksgemak van een grafische user interface waarmee gestructureerd en gestandaardiseerd gegevens kunnen worden vastgelegd en de invloed hiervan op datakwaliteit.
* Specificaties opstellen voor het inrichten en implementeren van gestructureerde gegevensvastlegging in een nieuw of aangepast informatiesysteem.

Met deze kennis en vaardigheden bent u de perfecte gesprekspartner voor informatieanalisten, EPD-ontwikkelaars en beheerders. Met hen kunt u aan de slag om uw dossiers zo in te richten dat de registratie is geoptimaliseerd, en de vastgelegde gegevens maximaal bruikbaar zijn.

Manier van werken
De module Eenmalige registratie, meervoudig gebruik is geheel via e-learning te volgen. Daarmee kunt u zelf het tempo bepalen voor het bestuderen van de theorie, daarnaast werkt u zowel individueel als in groepen aan opdrachten volgens vaste deadlines. De module wordt afgesloten met een kennistoets en met het schrijven van een paper waarin u de opgedane kennis toepast op een casus uit uw eigen praktijkomgeving.

De studielast voor de gehele module ligt rond de 12 uur in de week.

Op de startdatum ontvangt u alle gegevens en instructies die nodig zijn om in te loggen op de digitale leeromgeving en te starten met het onderwijs. 

Docenten
De module Eenmalige registratie, meervoudig gebruik wordt gegeven door docenten van de afdeling Klinische Informatiekunde in het AMC. Zij hebben ruim 15 jaar ervaring binnen wetenschappelijk onderzoek en academisch onderwijs op het gebied van terminologie, standaarden en software ontwikkeling.

Wilt u zich opgeven voor deze module of hebt u inhoudelijke vragen dan hoor ik heel graag van u. Bent u arts? Dan komt u in aanmerking voor 20 accreditatiepunten voor bij- en nascholing door de KNMG.
Neem contact op voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Marijke Richmond
Coördinator Programma Health Informatics
healthinformatics@amc.nl

Kijk voor meer informatie over het gehele programma op: www.amc.nl/healthinformatics.