Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Workshop Verbeteren & Borgen

Oudlaan 4, Utrecht
296 Algemeen

Details evenement

05 februari 2015
13:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Perspekt
030 2739458
150

Een belangrijk doel van de metingen in het kader van verantwoorde zorg is het komen tot verbeteringen. Veel organisaties gebruiken de indicatoren-uitkomsten dan ook om tot verbeteringen te komen. Maar het is een hele kunst om dudielijk te krijgen hoe bepaalde uitkomsten zijn ontstaan. Acties worden vaak snel bedacht, maar zijn niet altijd effectief.

Analyseren van indicatorenuitkomsten, waarbij ook andere organisatiebronnen worden meegenomen, is nodig om tot adequate en duurzame borging en verbetering te komen. Vaak worden de indicatorenuitkomsten nog als enige informatiebron gezien, daar waar ook klachtenregistraties, MIC rapportages en resultaten van bijvoorbeeld medewerkertevredenheidsonderzoek verhelderende en aanvullende informatie kunnen opleveren over de oorzaak en / of omvang van het knelpunt. 

In de training worden de stappen: selecteren (indicatoren)uitkomsten, analyseren van de oorzaken, inventariseren van borgings- en verbeterdoelen en het formuleren van concrete en haalbare acties behandeld, met als eindresultaat (minimaal) een uitgewerkt plan.