Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

3e LANDELIJKE STUDIEDAG 'KINDEREN MET SOMATISCHE ONVOLDOENDE VERKLAARDE LICHAMELIJKE KLACHTEN (SOLK)'

Aristo Utrecht, Utrecht
175 Algemeen

Details evenement

12 maart 2015
10:00 uur
Aristo Utrecht, Utrecht
Leids Congres Bureau
0715148203
340

Een kind dat altijd buikpijn heeft, een kind met plotselinge verlammingsverschijnselen. U kunt er op uw school of in uw (para)medische praktijk mee te maken krijgen. U zoekt naar oorzaken en betrekt ouders en (collega-)hulpverleners. Maar wat als alles is geprobeerd en onderzocht en de klacht blijft?

Voor de derde keer organiseert het Leids Congres Bureau een studiedag over somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) bij kinderen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor deze kinderen, maar wat kan nog worden verbeterd, ook in het licht van de transitie jeugdzorg? Speciale aandacht is er daarnaast voor ketensamenwerking bij ziekteverzuim en voor de effectiviteit van verschillende behandelmethoden bij kinderen met SOLK.