Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Isala Publieksacademie: Uitzaaiingen en dan?

Theater Odeon, Blijmarkt 25 , Zwolle
193 Algemeen

Details evenement

09 maart 2015
19:30 uur
Theater Odeon, Blijmarkt 25 , Zwolle
Isala
038-4247527
gratis

Wanneer een patiënt niet beter wordt en er in het lichaam uitzaaiingen zijn van bijvoorbeeld darmkanker, krijgen patiënten in deze fase van hun leven klachten die elkaar snel kunnen opvolgen en de kwaliteit van leven ongunstig beïnvloeden. Welke behandelmethoden zijn er dan nog? Wat maakt het leven voor de patiënt zelf waardevol en wat zijn de mogelijkheden om die kwaliteit van leven te behouden? Hoe kunnen we de patiënt zo goed mogelijk helpen om zijn laatste tijd door te komen?

Hiervoor is een deskundige aanpak noodzakelijk. Palliatieve zorg is de zorg als de aandoening waaraan een patiënt lijdt, ongeneeslijk blijkt te zijn. Maar als iemand niet meer beter kan worden, kan hij vaak nog wel behandeld worden om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Tijdens de lezing van de Isala Publieksacademie op maandag 9 maart komen bovenstaande aspecten aan bod. Ook wordt het publiek meegenomen in welke behandelmethoden er zijn. Wat is chemotherapie nu eigenlijk? En is dit altijd de meest doelgerichte behandeling?

http://www.isala.nl/patienten/agenda/publieksacademie-uitzaaiingen-en-dan