Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Open Dag: Ontdek de communicatieve wereld van Kentalis Sint Marie

Kentalis Sint Marie, Castiliëlaan 8 in Eindhoven
252 Algemeen

Details evenement

21 maart 2015
10:00 uur
Kentalis Sint Marie, Castiliëlaan 8 in Eindhoven
Kentalis
n.v.t.

Een verhaaltje vertellen, een versje opzeggen, muziek luisteren of afspreken met vriendjes. Het lijkt eenvoudig. Maar als een kind een taalontwikkelingsstoornis, een auditieve beperking of autisme heeft, valt dit niet mee. Wij zijn er voor het kind, zijn ouders en mensen in zijn omgeving. En voor professionals. Samen komen we verder. U bent van harte welkom op onze open dag.

Paviljoens over autisme, gehoor en taalontwikkeling

Kinderen en jongeren met communicatieproblemen kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek en behandeling. Ook ouders en professionals kunnen bij ons terecht voor hulp en advies.

Op de paviljoens krijgt u meer informatie over taalontwikkelingsstoornissen, autisme  en gehoor. En hoe we samen kunnen werken aan een optimale communicatieve ontwikkeling van een kind. 

Rondleidingen

U kunt een kijkje nemen in de verschillende groepen en behandelruimten. De kinderen, jongeren en medewerkers leiden u graag rond. 

Workshops

Hoe kun je autisme begrijpen? Hoe is het om een taalontwikkelingsstoornis te hebben? Hoe communiceer je met gebaren? Ervaar het in workshops:

•           Beleving autisme

•           Beleving taalontwikkelingsstoornis

•           Gebarentaal

Start workshops: 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur

‘Proeftuin’ van talenten

Iedereen heeft talenten. In het project ’Samen aan de slag’ ontdekken kinderen en jongeren hun talenten. En met succes. U kunt het zelf proeven. Bent u even toe aan een kopje koffie of thee? De kinderen en jongeren zorgen voor een zelfgemaakte lekkernij! Graag vertellen wij u meer over alle initiatieven.

Kentalis in het kort

Kentalis is dé specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor kinderen, jongeren en volwassenen met beperkingen in horen of communiceren. Zij zijn doof, (ernstig) slechthorend of doofblind. Of zij hebben moeite met taal en spraak, mogelijk in combinatie met autisme. Sommigen hebben bijkomende beperkingen, motorische problemen of een andere thuistaal. Wij willen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving. Daarom bieden wij hen allerlei mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie: landelijk en dichtbij huis.