Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Risicoanalyse zorgregistratie

Oudlaan 4, Utrecht
234 Algemeen

Details evenement

12 maart 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
540

Correct registreren en declareren is de afgelopen tijd veel in het nieuws. De NZa spreekt bestuurders van zorginstellingen en medisch specialisten hierop aan. Het landelijke Zelfonderzoek Correct Declareren (ZCD) heeft hier ook mee te maken. Heeft u alle risico’s in beeld? Vanuit de hoek van kwaliteit & veiligheid kennen we allerlei methoden om prospectieve risicoanalyses (PRA) uit te voeren. Q-Consult heeft op basis van één van deze methoden (HFMEA light) een aanpak ontwikkeld om risicoanalyses uit te voeren op registratieprocessen.

Q-Academy organiseert een training waarin u kennismaakt met deze aanpak. U leert de belangrijkste processtappen, faalwijzen en oorzaken te benoemen én te prioriteren in de te nemen beheersmaatregelen. U  leert de methode toe te passen door te oefenen met een registratieproces uit uw eigen organisatie. Zo krijgt u inzicht in de belangrijkste oorzaken van fouten en kunt u gerichte verbetermaatregelen doorvoeren. Hierdoor realiseert u daadwerkelijk in korte tijd registratieverbeteringen.

Na afloop van de training:
Bent u in staat om aan de hand van deze risicoanalysemethode de kritische processtappen en (mogelijke) risico’s te benoemen. U krijgt inzicht in de belangrijkste oorzaken van fouten in het registratieproces en u kunt verbetermaatregelen opstellen en doorvoeren. Daarnaast bent u in staat om een risicoanalyse-sessie voor te bereiden, waardoor u de belangrijke actoren in het proces betrekt. 

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.qacademy.nl/training/risicoanalyse-zorgregistratie-1.html