Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Samen beslissen in de spreekkamer

Media Plaza, Utrecht
468 Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

26 maart 2015
09:00 uur
Media Plaza, Utrecht
Zorgvisie, Orde van Medisch Specialisten en NPCF
v.a. € 349,- p.p. (excl. btw)

Voor het eerst in jaren zijn de zorgkosten in Nederland niet verder gestegen. Dit komt mede door de inzet van artsen én hun patiënten. In de spreekkamer streven zij samen naar goede en betaalbare zorg. Maar het kan beter. Samen beslissen over de juiste behandeling op het juiste moment is nog niet de norm in de Nederlandse spreekkamers.

Hoe kunt u als arts of zorginstelling voldoende informatie aan patiënten geven over de verschillende behandelopties, voordelen, nadelen en risico’s? Hoe kunt u de patiënt nog beter bij de besluitvorming betrekken? Hoe kunnen zorgverzekeraars het gesprek tussen arts en patiënt in de spreekkamer stimuleren?

Congres Samen beslissen in de spreekkamer
Op 26 maart wordt aan de hand van informerende lezingen en inspirerende praktijkverhalen ingegaan op de mogelijkheden om samen beslissen in de spreekkamer vanzelfsprekend te maken. Hoe brengt u dat als arts en/of patiënt in de praktijk?

Een greep uit het programma:
*   In een tafelgesprek met Marcel Daniëls (klinisch cardioloog en bestuurder Federatie Medisch Specialisten) en Wilna Wind (directeur NPCF) praten zij over hun drijfveren voor samen beslissen in de spreekkamer
*   Het Engelse ‘three questions’ concept. Wat zijn de eerste resultaten?
*   Pilot ‘Samen beslissen’ vanuit het Radboud UMC. Wat zijn de ervaringen, leringen en vervolgstappen?
*   De belangrijke rol van de zorgverzekeraar. Wat is er nodig om samen beslissen in de praktijk mogelijk te maken?

Een dag vol informatie en inspiratie georganiseerd door Zorgvisie, de Orde van Medisch Specialisten en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie. Mis deze dag dus niet.

Inclusief accreditatiepunten ABAN voor medisch specialisten!