Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Duurzaam roosterbeleid in de zorg

Oudlaan 4, Utrecht
296 Algemeen

Details evenement

26 mei 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
440

Roosteren in de zorg? Het blijft een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen zorgvraag, personeelsaanbod en de wensen van medewerkers. Aan de ene kant wil uw organisatie zich flexibel opstellen en aan de andere kant moet u rekening houden met de wensen van medewerkers, cliënten en regelgeving (Arbeidstijdenwet, gezond roosteren, cao etc.). Daarnaast vragen de bezuinigingen in de zorgsector om een efficiënte personeelsplanning. Een eenduidige werkwijze is een voorwaarde voor roosterplanners om een optimale personeelsinzet te bereiken.

Hoe stelt u de juiste kaders voor een duidelijk roosterbeleid?
Q-Academy organiseert de training Duurzaam roosterbeleid in de zorg. In deze training staat de totstandkoming en toepassing van een roosterbeleid centraal. U leert hoe, en met welke instrumenten, u op jaarbasis zowel een kwalitatieve als een kwantitatieve analyse van uw personeelsbestand kunt uitvoeren. U leert met welke factoren u rekening moet houden en hoe u flexibiliteit inbouwt. Dit alles maakt inzichtelijk welke personele formatie nodig is om gedurende een jaar de juiste bezetting te realiseren. Vanuit de visie op roosteren stelt u de voorwaarden of roosterspelregels op, waarmee roosteraars aan de slag kunnen. Vervolgens gaan we in op de implementatie van het roosterbeleid. Hoe pakt u dit concreet aan? Wat zijn daarbij knelpunten en hoe zijn deze mogelijk op te lossen?

Na afloop van de training:
Heeft u de juiste kennis, vaardigheden en praktische handreikingen om in uw eigen organisatie een (vernieuwd) roosterbeleid op te stellen.
Heeft u inzichtelijk met welke instrumenten u duurzame inzetbaarheid realiseert.
Heeft u een concreet persoonlijk actieplan ter ontwikkeling en implementatie van het roosterbeleid in uw organisatie.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.qacademy.nl/training/duurzaam-roosterbeleid-in-de-zorg/fields/doelmatigheid.html