Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Inspiratiedag who cares? #3

Spoorlaan 21 i-k Tilburg, Tilburg
198 Algemeen

Details evenement

21 mei 2015
09:30 uur
Spoorlaan 21 i-k Tilburg, Tilburg
bkkc brabants kenniscentrum kunst en cultuur
info@bkkc.nl
+31 (0)13 7508400
€ 54,99

Inspiratiedag who cares? #3: kunst en geestelijke gezondheid

Kunstenaars hebben de gezondheidszorg veel te bieden en dat tonen we u graag op deze dag. Een inspiratiedag voor werknemers in de gezondheidszorg, kunstenaars, zorgvernieuwers en iedereen die dit onderwerp aan het hart gaat. 

Sprekers
Karin Alice Schouten - kunstenaar, beeldend therapeut en onderzoeker - vertelt over de positieve effecten van kunst op de geestelijke gezondheid belicht vanuit wetenschap, kunst en psychiatrie.

Schrijfster Karin Anema vertelt over de hoofdpersoon Twan uit haar boek Vandaag koop ik alle kleuren. Een fascinerende reis naar de uithoeken van het menselijk brein en een ode aan de wilskracht van een man die niet als een patiënt bestempeld wilde worden.

Kunstenaarsduo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer laten zien dat kunstenaars een inspirerende en praktische visie kunnen leveren aan veranderingsprocessen in de zorg. Zij vertellen over het ontstaan van hun visie PUUR ’t Rijtven en wat opdrachtgever ORO beweegt om hun visie te implementeren.

Sandra Schouten maakt kunst met voedsel als communicatiemiddel. Social design, community art, foodart zijn allemaal van toepassing, maar dekken gedeeltelijk de lading. Sandra Schouten inspireert met projecten in verzorgings- en verpleeghuizen, in de psychiatrie en in de gevangenis.

Danielle Roberts ontwikkelt een virtuele natuurbeleving voor wie het moeilijk is de echte natuur te bezoeken. Ze vertelt over de ontwikkeling van Virtual View waarmee ze mensen wil helpen zich beter te voelen en bij te dragen aan mentaal herstel. Virtual View kan toegepast worden in ziekenhuizen, ouderenzorg en de ggz-instellingen.

Tot slot een filosofische reflectie door kunstenaar, activiteitenbegeleider en initiatiefnemer van het Huysmuseum in Etten-Leur Miekie Timmers.

Praktische informatie

Datum|
21 mei 
Tijd|
9.30 - 16.30 uur
Locatie| 
bkkc, spoorlaan 21 i-k in Tilburg
Kosten | 
€ 54,99 inclusief lunch

Op vertoon van je studentenpas ontvang je € 20,- korting