Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Landelijk Congres Moderne Dementiezorg Thuis

Spant, Bussum
166 Algemeen

Details evenement

15 juni 2015
09:00 uur
Spant, Bussum
StudieArena
info@studiearena.nl
035-5394005
€340

Langer thuis wonen voor mensen met dementie

De ondersteuning voor mensen met dementie in de thuissituatie verandert sterk. De cliënten en hun wensen veranderen. De rol van gemeenten wordt steeds groter en de werkzaamheden van zorg- en welzijnsmedewerkers zien er over 10 jaar anders uit. Het aantal thuiswonenden met dementie stijgt de komende decennia naar verwachting van 180.000 naar 420.000. De sluiting van veel verzorgingshuizen heeft tot gevolg dat ook veel meer mensen met een gevorderde dementie thuis blijven wonen. Kortom de zorg voor mensen met dementie is sterk in beweging.

Samen op zoek naar nieuwe ondersteuningsmogelijkheden

Tijdens dit congres gaan de deelnemers op ontdekkingsreis en maken kennis met inspirerende en vernieuwende initiatieven. Gezamenlijk zoeken wij antwoorden op de vraag: Wat zijn de essentiële discussies voor de komende jaren? Hoe verandert de rol van iedere beroepskracht in wonen, zorg en welzijn ten opzichte van mantelzorgers en vrijwilligers? Hoe zetten we de persoon met dementie meer in zijn kracht?

Naast een inspirerend plenair programma, waarbij ook mantelzorgers en mensen met dementie een nadrukkelijke rol spelen, bieden wij een keuze uit 36 verschillende sessies. Samen gaan wij op zoek naar oplossingen voor lastige vraagstukken, geïnspireerd door goede praktijkvoorbeelden. De sessies zijn verdeeld over de volgende thema's:

Dementievriendelijke gemeenschap
Dagbesteding
Sociale contacten
Ketenzorg
Gespecialiseerde zorg thuis
Emotieleven
Omgaan met gedragsverandering
Zelfredzaamheid
Mantelzorg en informele zorg
Wonen en ICT