Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Masterclass ‘Omgaan met verlies door de ogen van kinderen en jongeren’

Van der Valk Hotel Stein Urmond, Urmond
172 Algemeen

Details evenement

23 juni 2015
19:00 uur
Van der Valk Hotel Stein Urmond, Urmond
Familie Focus
info@familie-focus.nl
06-14420234
30,00

Spreker: Petra de Vreede

We kennen vele soorten verliezen: verlies van een dierbare, verlies door echtscheiding, verlies door verhuizing, verlies van een lichaamsfunctie en …

Ieder mens van jong tot oud kent verliezen. Rouwen om een verlies is de normaalste zaak van de wereld en dus een gezonde reactie: je rouwt om dat wat je lief was.

In de manier waarop, verschillen we van elkaar. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Dit kan o.a. te maken hebben met de leeftijd; per leeftijd kunnen andere gedachten en gevoelens een rol spelen. Daarnaast speelt de omgeving waarin we leren hoe we met verliezen ‘moeten’ omgaan een grote rol. Dit geldt zowel voor de ouders/volwassenen als voor de kinderen/jongeren.

In deze Masterclass vertelt Petra over het rouwproces en de verschillen in het rouwproces. Wat ‘hoort’ bij welke leeftijd en wordt er op een ‘gezonde’ manier gerouwd. De theorie wordt steeds afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen.

Aanmelden en meer informatie: http://www.familie-focus.nl/winkel/masterclass/masterclass-omgaan-verlies-ogen-kinderen-en-jongeren-23-juni/