Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

De Gemeente als Zorgpartij? Over wonen, welzijn en zorg voor ouderen

Amsterdam
539 Algemeen

Details evenement

01 juli 2015
13:30 uur
Amsterdam
BouwRegieNetwerk
030-3039762
Gratis voor zorginstellingen, gemeenten en woningcorporaties

De gemeente als zorgpartij?
Over wonen, welzijn en zorg: Hoe betaalbare ouderenhuisvesting en zorgverlening in uw gebied organiseren?

Datum: 1 juli 2015
Locatie: Amsterdam
Inloop: 13.30 - 14.00 uur
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Kosten: gratis voor (de)centrale overheden, zorgorganisaties en woningcorporaties Twijfelt u of u tot de doelgroep behoort? Neem dan contact met ons op.
Aanmelden: aanmelden@bouwregienetwerk.nl
Programmaklik hier

Decentrale overheden krijgen steeds meer taken doorgelegd vanuit de centrale overheid. Dit geldt zeker op het gebied van de ouderenzorg. Daarmee krijgen gemeente een prominente rol om wonen, welzijn en zorg voor deze groep te gaan organiseren. Een behoorlijke uitdaging gezien de complexiteit van het dossier, de beperkte financiële middelen en steeds kleiner wordende eigen publieke organisatie. Het is dus zaak om binnen deze uitdagende randvoorwaarden op een slimme manier, met behoud van kwaliteit, invulling aan deze opgave te geven.

Dit houdt ook in dat er met de stakeholders als zorgpartijen en woningcorporaties goed geschakeld moet worden om voor de ouderendoelgroep adequate voorzieningen te creëren c.q. verder in stand te houden. Dit seminar gaat in op welke routes en mogelijkheden er voor partijen zijn, zowel in lokaal als in regionaal verband aan de hand van cases.