Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

10e Servant-Leadership Symposium

Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
284 Algemeen

Details evenement

28 september 2015
15:00 uur
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
Greenleaf Center for Servant-Leadership
info@gcsl.eu
035-2031314
95,- (excl. BTW)

Servant-Leadership is relevanter en urgenter dan ooit voor organisaties die succesvol en verantwoordelijk willen ondernemen. De Servant-Leader is dienstbaar aan de groei van de organisatie, de medewerkers en zichzelf. Zodat mensen tot hun bestemming komen, bedrijven solide resultaten boeken en de samenleving zich duurzaam ontwikkelt. 

Op het 10e symposium van het Greenleaf Center for Servant-Leadership staat de volgende vraag centraal: Wat zijn de resultaten van Servant-Leadership voor commerciële en publieke organisaties? Laat je inspireren door actuele business cases en de nieuwste wetenschappelijke inzichten!

Een selectie uit onze sprekers: 
• Herman Wijffels (hoogleraar Duurzaamheid), Van Lineair naar Circulair Leiderschap

• Ineke Kooistra (CEO YoungCapital), Hoe creëer je een gezond en blij bedrijf?

• Dirk van Dierendonck (hoogleraar HRM, RSM), Wetenschappelijke resultaten van Servant-Leadership: van 10 naar 6 kernaspecten

• Sjoerd Bakker (directeur ICM Opleidingen en Trainingen), Servant-Leadership voor zakelijk succes én tevreden medewerkers

• Jan Roede (commandant Opleiding, Koninklijke Marechaussee), Servant-Leadership in de praktijk van de Marechaussee

Servant-Leadership Academy: Voor Leiders van de Toekomst 

Het gedachtegoed van Robert K. Greenleaf is recent geactualiseerd en verwerkt in de nieuwe leergangen van de Servant-Leadership Academy. Op het symposium worden de volgende programma’s voor het seizoen 2015-2016 gepresenteerd:

• Executive Programma
• Middle Management Programma
• Young Professional Programma 

Het belooft een zeer inspirerend en leerzaam evenement te worden, dus weer erbij! 
Zie bijlage voor het volledige programma.

Inschrijving kan via deze link.

Servant-Leadership (dienend-leiderschap) is een leiderschapsprincipe ontwikkeld door de Amerikaan Robert K. Greenleaf. Zijn jarenlange ervaring in management bij AT&T, als consultant bij een groot aantal organisaties en zijn bezorgdheid voor de komende generaties resulteerde in 1970 in zijn boek 'The Servant as Leader', waarin hij zijn visie lanceerde dat een leider in de eerste plaats dienaar moet zijn. Het principe werd een inspiratiebron voor allerlei managementboeken (van o.m. Collins, Covey, Blanchard, Jaworski e.a.) en wordt inmiddels wereldwijd door duizenden bedrijven toegepast.