Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

2e Landelijke Studiedag Lean in de Langdurende Zorg

Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
783 Algemeen

Details evenement

17 september 2015
10:00 uur
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
Leids Congres Bureau
0715148203
355

Sinds een aantal jaar staat de Lean methodiek ook in de langdurende zorg op de agenda: op verschillende manieren wordt ingezet op het continu verbeteren van processen, met de wens van de cliënt als uitgangspunt en het verbeteren van kwaliteit van leven als doel.

Maar hoe kun je Lean in je dagelijkse praktijk implementeren? Hoe zet je in op kleine, interne verbeteracties en houd je tegelijkertijd (extern gerichte) lange termijn doelen in zicht? Hoe kun je op de juiste manier aandacht besteden aan de “zachte kanten” van Lean - cliënttevredenheid en teamontwikkeling – en tegelijkertijd streven naar meer efficiency en een beter financieel resultaat? En op welke manier kun je medewerkers en cliënten het best betrekken?

Tijdens deze 2e Landelijke Studiedag maken we met Lean de volgende stap op weg naar continu verbeteren in de praktijk.