Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Praktische zorglogistiek

t/m 01-10-2015 - Oudlaan 4, Utrecht
710 Algemeen

Details evenement

24 september - 01 oktober 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
945

Efficiency- en kwaliteitsverbetering staan in de zorgsector hoog op de agenda. Steeds meer instellingen investeren in zorglogistiek en manieren om slimmer te werken. Verschillende methodieken zoals zorgpaden, Lean en TOC (Theory of Constraints) worden naast of door elkaar gebruikt. Welke methodiek past het best bij uw doelstellingen? Hoe kunt u de toegangstijd of opnameduur verkorten en doorstroom vergroten? Waar kunt u de meeste winst behalen en hoe bereikt u dit? Hoe kunt u de juiste capaciteit bij de juiste zorgvraag inzetten? Kortom, welke succesvolle vernieuwingen gaat u inzetten?

Q-Academy biedt u hiervoor een tweedaagse training aan: Praktische zorglogistiek. Tijdens deze training maken we gebruik van aansprekende en interactieve leermethoden zoals simulatiespellen en diverse casuïstiek. U krijgt inzicht in wat de mogelijkheden en effecten van Lean, TOC en zorgpaden zijn op uw eigen zorgprocessen. Uw opgedane kennis is direct inzetbaar, waardoor u in uw eigen organisatie snel resultaten kunt boeken. De inhoud van deze training is gebaseerd op jarenlange ervaring van de trainers met zorglogistiek.

Alle onderwerpen worden benaderd vanuit verschillende zorglogistieke methoden.

Na afloop van de training:
- Heeft u kennis van verschillende verbetermethodieken.
- Kunt u sturen op wacht- en doorlooptijden.
- Kunt u verschillende concepten zoals Lean Management, TOC en zorgpaden toepassen op uw logistieke bedrijfsvoering.
- Weet u waar u doelmatigheids- en kwaliteitswinst kunt behalen en hoe u dit kunt bereiken.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op:http://www.qacademy.nl/training/praktische-zorglogistiek.html