Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Predictive Profiling

t/m 16-10-2015 - De Vrije Universiteit, Amsterdam
1370 Algemeen

Details evenement

04 september - 16 oktober 2015
09:00 uur
De Vrije Universiteit, Amsterdam
International Management Forum (IMF)
info@imf-online.com
+31 (0)40 246 02 20
2495

Predictive Profiling – dé beveiligingsmethode van nu
Predictive Profiling is de enige methode om, door middel van slimme interventie, criminele en terroristische activiteiten al in de voorbereidingsfase te onderkennen en te stoppen. Deze in Israël ontwikkelde methode heeft zich inmiddels wereldwijd als zeer succesvol bewezen. Ook in Nederland bestaat grote belangstelling om Predictive Profiling te gaan toepassen.

Predictive Profiling is de meest proactieve beveiligingsmethode ter wereld
Predictive Profiling gaat uit van de mogelijkheden die tegenstanders hebben om uw organisatie met succes aan te kunnen vallen, in plaats van uw eigen mogelijkheden om een aanval te stoppen. Dit lijkt logisch, maar wordt in de praktijk nog zelden toegepast. Predictive Profiling is daarmee de meest proactieve beveiligingsmethode die er bestaat. Predictive Profiling is altijd een aanvulling op de bestaande beveiligingsorganisatie en is in beginsel geen vervanging.

Predictive Profiling – hoe werkt deze fascinerende methode?
Iedere technologie kan omzeild worden, omdat iedere technologie werkt op basis van ‘voorgeprogrammeerde’ en dus te leren configuraties. Criminelen en terroristen zijn daarentegen veel minder gewapend tegen ‘menselijke’, ‘onvoorspelbare’ interacties, zoals bv. de confrontatie met ‘een vraag’. Security Questioning – een gespecialiseerde bevragingsmethode – is dan ook een belangrijk wapen in de strijd tegen criminelen en terroristen. Er zijn wereldwijd talloze voorbeelden van dreigingen die verijdeld konden worden door observatie en bevraging.

Predictive Profiling en Security Questioning (SQ)
Het meest effectieve wapen van een Profiler is het stellen van vragen, ofwel Security Questioning. Iemand die kwaadwillend is kan zich immers niet voorbereiden op Security Questioning. Daarnaast kan Security Questioning in vrijwel iedere omgeving worden toegepast. Bijkomend voordeel is dat het stellen van vragen niets kost. Bovendien kan Security Questioning ook worden geleerd aan andere functionarissen dan beveiligingsfunctionarissen. Medewerkers die beschikken over de juiste competenties kunnen vanuit hun bestaande functie/rol hierdoor van grote toegevoegde waarde worden voor de veiligheid binnen uw onderneming. Minder procedures en een intelligente benadering van bezoekers zullen ook de klantgerichtheid van uw organisatie versterken.

Predictive Profiling – doel van de training
De training heeft tot doel u de methode Predictive Profiling aan te leren. Als Predictive Profiler wordt u getraind in het detecteren van afwijkend gedrag, verdachte indicatoren en het stellen van niet te voorspellen vragen (Security Questioning). Na afronding van de training bent u in staat om verdachte personen en situaties op basis van indicatoren te herkennen en hierop adequaat te reageren. Bovendien krijgt u handvatten aangereikt om de Predictive Profiling methode in uw eigen organisatie of in die van uw opdrachtgevers te implementeren.

Predictive Profiling – voor wie is het diploma waardevol?
Predictive Profiling kan in principe uitgevoerd worden door alle medewerkers die werken in het te beschermen gebied. De training is het meest geschikt voor professionals die met veiligheidsvraagstukken werken en incidenten in een vroeg stadium willen voorkomen, t.w.:

- security managers die verantwoordelijk zijn voor het integrale veiligheidsproces;
- beveiligingsadviseurs binnen de overheid, het bedrijfsleven, non-profit organisaties en de zorg;
- leidinggevenden van particuliere beveiligingsorganisaties;
- managers die met geweld tegen medewerkers te maken hebben;
- politiefunctionarissen, justitie en bijzondere opsporingsdiensten;
- overheidsdiensten;
- bedrijfsrechercheurs; en
- HR Managers.

Predictive Profiling staat enorm in de belangstelling, schrijf u daarom vandaag nog in voor dit waardevolle internationaal erkende diploma.