Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Slimmer roosteren in de zorg

t/m 15-10-2015 - Oudlaan 4, Utrecht
470 Algemeen

Details evenement

24 september - 15 oktober 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
informatie@qacademy.nl
875

Roosteren in de zorg? Het blijft een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen zorgvraag, personeelsaanbod en de wensen van medewerkers. De bezuinigingen in de sector vragen om een efficiënte planning. Wat zijn de meest voorkomende knelpunten bij roosterplanning en roosterverwerking? Hoe weet u welke personele formatie nodig is om het hele jaar de juiste bezetting te realiseren? Met welke regelgeving moet u rekening houden? Het maken van een roosterplanning is niet eenvoudig. Hoe bereikt u de meest optimale inzet van uw personeel?

Met de tweedaagse training Slimmer roosteren in de zorg krijgt u antwoord op deze vragen. U leert de systematiek voor de opbouw van een rooster, met welke factoren u rekening moet houden en hoe u ruimte voor flexibiliteit inbouwt. Medewerkers en managers krijgen meer regie over het invullen van het rooster, wat een gunstig effect heeft op kosten en medewerkerstevredenheid.

Onderwerpen die aan bod komen:
- Formatieberekening
- Jaarplan
- Systematiek van roosteren
- Gezond roosteren

Deze training is praktisch en interactief van aard. Tussen beide trainingsdagen voert u een huiswerkopdracht uit, waardoor u het geleerde direct in uw eigen praktijk brengt.

Na afloop van de training heeft u praktische handvatten om (in Excel) een jaarplan op te stellen waarmee u het hele jaar een effectieve en efficiënte bezetting kunt realiseren.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.qacademy.nl/training/slimmer-roosteren-in-de-zorg.html