Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

eHealth Stedenestafette

Woerden, Woerden
383 Algemeen

Details evenement

17 september 2015
13:30 uur
Woerden, Woerden
ECP
gratis

eHealth Stedenestafette

Op donderdag 17 september vindt de tweede editie van de eHealth Stedenestafette in Woerden plaats. De centrale vraag van deze middag is hoe ICT kan helpen om inwoners langer thuis te laten wonen en welke rol de gemeente hierbij kan spelen. Wilt u een bijdrage aan deze discussie leveren, meld u dan hier aan.

De estafette is een initiatief van de Digitale Steden Agenda en het Doorbraakproject ‘De zorg ontzorgd met ICT’ (Ministeries VWS & EZ, ECP & ZonMW) en ging in juni van start in Alkmaar. Woerden neemt het estafettestokje over en deelt haar activiteiten op het gebied van Zorg&ICT.

Kennis & kunde van stad naar stad
Tijdens de estafette delen steden hun ervaringen en ideeën over innovatieve ICT in de zorg. De centrale vraag daarbij is hoe ICT de zelfredzaamheid van inwoners met een ondersteunings- of zorgvraag kan bevorderen en wat daarbij de rol van gemeenten is. Via de eHealth Stedenestafette reist de opgedane kennis en kunde van stad naar stad. De kennis wordt door ZonMW gebundeld in een handzaam overzicht van activiteiten die gemeenten kunnen ondernemen om het gebruik van eHealth te stimuleren, aangevuld met goede voorbeelden uit de estafettesteden. Partners zorgen verder voor brede verspreiding van deze ideeën via nieuwsberichten, video’s en social media.

Woerden in de Cloud
Gemeente Woerden is er van overtuigd dat ICT een bijdrage kan leveren aan de zelfredzaamheid van inwoners. Woerden heeft ervoor gekozen om de Cloud in te gaan. Het komende jaar werken ze samen met inwoners en maatschappelijke organisaties aan een Inwonercloud. Iedere inwoner zijn eigen digitale omgeving, voor informatie, organisatie en ondersteuning bij de dienstverlening in het sociaal domein.

Programma

Na een landelijke aftrap gaat Yolan Koster (wethouder Woerden) in op de rol van de gemeente en aansluitend komen praktische toepassingen uit Woerden aan bod en wordt ingegaan op ervaringen van gebruikers.

Woerden wil graag dat andere gemeenten meewerken en meedenken met hun aanpak, zodat nog sneller meer resultaat kan worden bereikt. Ook horen ze graag van deelnemers met welke toepassingen en aanpak gemeenten hun voordeel kunnen doen. Aan het eind van de dag wordt de kennis doorgegeven aan de derde stad in de stedenestafette. Deze stad wordt binnenkort bekend gemaakt.

Hier vindt u het volledige programma.

Locatie: Synergos, Gildeweg 7a, Woerden

Datum: Donderdag 17 september 2015

Tijd: 13.30-17.00 met aansluitend een netwerkborrel

Aanmelden

Deelname is kosteloos. Wel wordt bij overintekening voorrang verleend aan organisaties uit de regio. U kunt zich aanmelden via het online inschrijfformulier.