Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Vasculair Diagnostisch Laborant

t/m 19-12-2016 - Inholland Haarlem, Bijdorplaan 15, 2015 CE Haarlem, Haarlem
657 Algemeen

Details evenement

04 januari - 19 december 2016
12:30 uur
Inholland Haarlem, Bijdorplaan 15, 2015 CE Haarlem, Haarlem
Hogeschool Inholland, Haarlem
06 1527 9617
€ 6300,-

Opleiding Vasculair diagnostisch laborant: vergroot uw kennis van vasculair diagnostisch onderzoek!

U werkt op een afdeling voor vasculair diagnostisch onderzoek en wilt uw kennis vergroten. Hoe pakt u dat praktisch aan? De opleiding Vasculair diagnostisch laborant is een hele praktische opleiding die de ‘koffer’ van de laborant weer goed vult!

Doelgroep
U heeft een (para-)medische opleiding op hbo-niveau afgerond, bijvoorbeeld als radiodiagnostisch laborant, MBRT, KNF of verpleegkunde en werkt minimaal vier dagdelen per week op een afdeling voor vasculair diagnostisch onderzoek. Wij bieden een instapmodule aan, mocht uw (para-)medische vooropleiding niet op hbo-niveau zijn of als u geen echo- of duplexervaring heeft. Uw mededeelnemers hebben hetzelfde ervarings- en denkniveau en werken in een soortgelijke functie als u.

Instapmodule
De instapmodule is verplicht voor zonder hbo-vooropleiding en voor cursisten VDL zonder echo en/of duplex ervaring. U dient zich hiervoor apart in te schrijven. De instapmodule richt zich op:

het opfrissen van uw kennis van basisbegrippen van wiskunde en natuurkunde en het aanbieden van nieuwe begrippen
basis anatomie
(duplex-)opdrachten, uit te voeren op de werkvloer ter voorbereiding op de beroepsverdiepende modulen
Programma/onderdelen
Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen aan bod:

anatomie
fysica, theorie en praktijk, met onder andere 2D-beelden, doppler- en colorflow
pathologie, onderzoekstechniek, theorie, casuïstiek en protocollen
praktijklessen duplex en drukmeting onder begeleiding van ervaren vasculair diagnostisch laboranten
colleges van diverse vaatchirurgen, radiologen, neurologen en vasculair diagnostisch laboranten.

Wat leert u tijdens de opleiding Vasculair diagnostisch laborant?
Na deze opleiding heeft u voldoende kennis en vaardigheden om zelfstandig non-invasief vasculair diagnostisch onderzoek uit te voeren en te interpreteren. Dit is op niveau van beginnend beroepsbeoefenaar.

Resultaat
Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u een post-bachelor diploma. De Nederlandse Vereniging van Vaatchirurgie (NVvV) en de Vereniging voor Non-Invasieve Vaatdiagnostiek (VNIVD) erkennen deze opleiding.

De opleiding Vasculair diagnostisch laborant maakt onderdeel uit van de Masteropleiding Medical Imaging and Radiation Oncology, die in maart 2012 officieel is geaccrediteerd door de Nederlands- Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Daarnaast is de opleiding geaccrediteerd door de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) voor 1.120 punten.