Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Engels voor verpleegkundigen

t/m 31-01-2017 - Hogeschool Inholland Amsterdam
244 Algemeen

Details evenement

31 oktober 2016 - 31 januari 2017
17:00 uur
Hogeschool Inholland Amsterdam
Inholland Academy
academy@inholland.nl
088-4663030
€ 650 (exclusief ca. € 40 literatuur)

Cursus Engels voor verpleegkundigen: een korte, maar krachtige en effectieve taaltraining voor de gezondheidszorg! In onze samenleving speelt de Engelse taal een steeds grotere rol. Verpleegkundigen worden regelmatig geconfronteerd met anderstalige patiënten en collega’s met wie in het Engels gecommuniceerd moet worden. Het beroep speelt zich niet alleen meer binnen de landsgrenzen af. Verpleegkundigen kijken steeds vaker verder dan hun eigen land en lopen stage of werken in het buitenland. Daarbij is Engelstalige informatie op internet of in vakliteratuur niet meer weg te denken binnen de gezondheidszorg. Verpleegkundigen zijn over het algemeen prima in staat om patiënten en collega’s in het Engels te woord te staan, maar vakinhoudelijk adequaat Engels gebruiken, dat is andere koek, of ‘a different cook’, zoals Louis van Gaal zou zeggen... Uit onderzoek is gebleken dat verpleegkundigen aangeven onvoldoende vaardig te zijn in de Engelse taal voor het houden van een presentatie, schrijven van een wetenschappelijk artikel, voeren van een anamnesegesprek of geven van patiëntenvoorlichting. Met deze praktijkgerichte post-hbo cursus Engels voor verpleegkundigen krijgt u de mogelijkheid vakinhoudelijk op niveau te communiceren met uw anderstalige cliënten, patiënten en collega’s. U oefent uw uitspraak in grammaticaal correct Engels en leert miscommunicatie te vermijden. Doelgroep De post-hbo cursus Engels voor verpleegkundigen is bestemd voor: •verpleegkundigen en andere professionals in de gezondheidszorg die te maken hebben met anderstalige cliënten/patiënten en het schrijven van Engelstalige teksten •docenten in het verpleegkundig onderwijs •studenten van een verpleegkundige opleiding Programma/onderdelen De post-hbo cursus Engels voor verpleegkundigen is zo samengesteld dat er tijdens iedere bijeenkomst veel ruimte is voor het inbrengen van eigen casuïstiek. Hierdoor oefent u zoveel mogelijk vanuit het eigen werkveld. Er wordt tijdens de bijeenkomsten voornamelijk Engels gesproken. Er is binnen de cursus speciale aandacht voor uitdrukkingen en gezegden en de docent laat u aan de hand van voorbeelden ervaren wat u in het Engels beter wel en niet kunt zeggen. Tijdens de cursus Engels voor verpleegkundigen staan de volgende onderwerpen centraal: •Care and cure •The Dutch healthcare system •Idioms of distress •Anatomy/ treating illness •Nursing •Preventative medicine •Obstetrics and neonates •First aid •Measurements and abbreviations Resultaat/einddoel Na afloop van de post-hbo cursus Engels voor verpleegkundigen hebt u uw Engelse woordenschat aanzienlijk vergroot en kunt u uw anderstalige cliënten, patiënten en collega’s beter begrijpen. U hebt zelfvertrouwen in het communiceren in het Engels ontwikkeld en kunt deze taalvaardigheid effectief inzetten op uw stage of werkplek binnen de zorg. Na het volledig volgen van de cursus ontvangt u een post-bachelor certificaat van Inholland Academy. Accreditatie Voor de post-hbo cursus Engels voor verpleegkundigen wordt accreditatie aangevraagd (waarde: 21 PE-punten).