Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Kostprijsberekening in de ouderenzorg

t/m 10-10-2016 - Oudlaan 4, Utrecht
197 Algemeen

Details evenement

03 - 10 oktober 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
€ 1.095,-

Prestatiebekostiging heeft als gevolg dat uw zorgorganisatie steeds meer financieel risico loopt. Met de overhevelingen naar de Zorgverzekeringswet en Wmo worden de onzekerheden nog groter. Hierdoor ontstaat steeds meer behoefte aan financiële stuurinformatie om ‘in control’ te zijn. Het hebben van betrouwbare kostprijzen is hierbij een onmisbare schakel! In de praktijk blijkt het bepalen van kostprijzen vaak een moeizaam traject. Er zijn verschillende (kostbare) softwarepakketten, maar de doorlooptijd hiervan is vaak lang. Dit maakt kostprijsberekening een kostbare, intensieve en tijdrovende ‘klus’. Met onze kostenverdeelstaatmethode is het mogelijk deze berekeningen met Excel zeer efficiënt en goedkoop te doen, zonder aan betrouwbaarheid in te leveren. Kostprijzen bieden handvatten om uw organisatie te sturen en om uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. U krijgt inzicht in uw eigen kostprijzen (van bijvoorbeeld ZZP’s of dagbesteding), die u kunt vergelijken met de afgesproken tarieven. Maakt uw organisatie ‘winst’ of ‘verlies’ voor uw portfolio? En waar liggen verbeterpunten? Hoe berekent u kostprijzen en waar kunt u uw bedrijfsvoering bijsturen? Q-Academy organiseert de training ‘Kostprijsberekening in de ouderenzorg’. Voor organisaties die geriatrische revalidatiezorg (GRZ) aanbieden is deze training al veelvuldig en naar grote tevredenheid georganiseerd. In een unieke praktijkgerichte en interactieve opzet gaat u met de kostprijzen voor uw eigen organisatie aan de slag. Na afloop heeft u dan ook daadwerkelijk uw eigen kostprijzen. U wordt begeleid door ervaren trainers die dergelijke trajecten inmiddels bij meer dan 50 VV&T-organisaties hebben doorlopen. Na afloop van de training: ◦ Heeft u uw eigen kostprijzen voor uw producten (zoals ZZP en dagbesteding). ◦ Heeft u inzicht in uw eigen kostprijs ten opzichte van de andere deelnemers in een anonieme benchmark. ◦ Heeft u de basis gelegd voor uw organisatie-eigen kostprijsmodel (kostenverdeelstaat) in Excel, dat volledig eigendom en in beheer is van uw organisatie. ◦ Heeft u inzicht in de verbeterpunten administratieve organisatie. Voor wie is deze training bedoeld? Managers en medewerkers van financiële afdelingen (Planning & Control) binnen VV&T-instellingen.