Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Lean tools: kennen, kiezen en combineren

t/m 11-10-2016 - Oudlaan 4, Utrecht
88 Algemeen

Details evenement

04 - 11 oktober 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
€ 875,-

Lean management kent een veelheid aan tools. Deze waardevolle instrumenten helpen u om de klant (cliënt of patiënt) en de klantstroom beter te begrijpen. Op basis hiervan kunt u de organisatie van zorg verbeteren. In de praktijk worden veel Lean tools als losstaande hulpmiddelen uitgelegd en toegepast. Zonde! De kracht ligt namelijk in de keuze voor de juiste combinatie van tools. 1+1=3! Hoe bereikt u het maximale resultaat uit de grote hoeveelheid aan tools? Q-Academy organiseert de training ‘Lean tools: kennen, kiezen en combineren’ waarin we u wegwijs maken in de vele mogelijkheden van deze handige instrumenten. Van groot belang hierbij is dat u de tools kent en in staat bent de juiste (combinatie van) tools te kiezen, passend bij uw doel. U maakt in twee dagen kennis met veelgebruikte Lean tools. U krijgt theorie aangereikt over wat de tool inhoudt en u past de tool ook direct toe in de praktijk. Één centrale casus Met één centrale casus leiden we u door de vele tools, zodat u na afloop met gemak elke tool kunt reproduceren en een plek kunt geven in het totale verbeterproces. Deze praktijkoefening levert u bovendien inzicht op in wat iedere tool oplevert, wat de samenhang is tussen de tools en hoe de tools elkaar kunnen versterken. De training zorgt voor de juiste praktische bagage om met uw procesverbeteringen aan de slag te gaan. Aan bod komt: ◦ Wat zijn belangrijke veel toegepaste tools binnen Lean? ◦ Wat houdt elke tool in? Hoe wordt deze vertaald naar de praktijk? ◦ Welke samenhang hebben de Lean tools? ◦ Hoe ontdek ik eenvoudig welke tool ik wanneer moet inzetten? Na afloop van de training: ◦ Heeft u kennis van de veelgebruikte Lean tools en kunt u deze toepassen. ◦ Begrijpt u de samenhang tussen de tools en weet wanneer u welke tool het best kunt inzetten. ◦ Heeft u inzicht in hoe u meerdere Lean tools naast elkaar kunt inzetten. Voor wie is deze training bedoeld? Medewerkers uit alle sectoren van de zorg: teamleiders, cluster- en unithoofden, kwaliteitsfunctionarissen- en coördinatoren, hoofden patiëntenzorg en patiëntenlogistiek, verpleegkundigen, paramedici, artsen en anderen die betrokken (willen) zijn bij verbetertrajecten en de Lean tools (beter) willen leren kennen, begrijpen en toepassen.