Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Health Technologie Assessment&Doelmatigheidsonderzoek in de Gezondheidszorg

t/m 11-11-2016 - Van der Valk Hotel Zwolle, Zwolle
92 Algemeen

Details evenement

04 - 11 november 2016
09:30 uur
Van der Valk Hotel Zwolle, Zwolle
Julius Academy, Julius Centrum, UMC Utrecht
088 756 9258
695,=

Health Technology Assessment, 4 en 11 november 2016 Locatie Hotel Van der Valk, Zwolle Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg Kosteneffectiviteit, kosten-baten, kwaliteit van leven, levensjaren in goede gezondheid, termen die je steeds vaker tegenkomt als het gaat om de doelmatigheid van medisch handelen. Beleidsmakers, zorgverzekeraars en ziekenhuisdirecties hebben behoefte aan en vragen om kwantitatieve evaluatie van uitkomsten en kosten van de zorg. Het is steeds belangrijker om te kijken hoe de geïnvesteerde euro het beste rendeert in termen van gezondheidswinst of toekomstige besparingen. In een tweedaagse cursus wijden dr. Ardine de Wit (Juliuscentrum UMC Utrecht) en dr. Erik Koffijberg (Universiteit Twente) U in in de principes van economisch evaluatieonderzoek in de gezondheidszorg. In een mix van interactieve presentaties en werkvormen komen alle aspecten van dit onderzoek aan bod en worden een aantal case-studies gepresenteerd. Gastdocent Ulrich Oron zal ingaan op de vertaling van doelmatigheidsuitkomsten naar besluitvorming. In deze cursus, waarvoor geen achtergrondkennis vereist is, doet u in relatief korte tijd uitgebreide kennis op over doelmatigheidsonderzoek. De cursus is geschikt voor iedereen die te maken krijgt met de vraag wat investeringen in de zorg opleveren en hoe onderzoek kan bijdragen aan transparante beslissingen in de zorg. Deze cursus is geaccrediteerd voor artsen (ABAN). Meer informatie vindt u op onze website www.juliusacademy.nl