Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Lean game

Oudlaan 4, Utrecht
162 Algemeen

Details evenement

01 november 2016
09:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
€ 235,-

U hoort vast geregeld de termen Lean management, verspillingen en One-Piece-flow. Maar wat kunnen deze nu betekenen binnen uw organisatie? En op welke manier? In dit spel staat niet de theorie zelf centraal, maar ervaart u in de praktijk hoe u met de principes uit deze theorieën potentiële verbeteringen kunt zien! Succesvolle verbeteringen in uw organisatie bereiken, kan alleen als er draagvlak is. Medewerkers moeten het immers (anders) doen. En belangrijker, zij moeten in staat zijn deze verbeteringen structureel op te nemen in de dagelijkse werkwijze. Het krachtigste middel om nieuwe inzichten te krijgen, is zelf ervaren! Dit principe hebben we toegepast in het simulatiespel Lean in zorgprocessen. Zo leren deelnemers verbeteringen in het dagelijks werk te signaleren. Het spel in het kort Het spel simuleert de praktijk van een ziekenhuis: het zorgproces voor patiënten met varices staat hierin centraal. Wie heeft welke taak? Wie communiceert met wie? Wat gebeurt er met de patiënten of wachtlijst als een oplossing is geïmplementeerd? En hoe zit het met de kwaliteit versus de productiecijfers? Deze en andere aspecten zitten versleuteld in het spel. De deelnemers zien direct wat de gevolgen zijn van problemen en van de oplossingen die ze zelf aandragen en implementeren. De kracht van het spel In het spel ervaren de deelnemers een aantal principes uit de Lean filosofie in een herkenbare en praktijkgerichte omgeving. Het spelen van het simulatiespel zorgt ervoor dat: ◦ U een eerste kennismaking ervaart met Lean, waarbij o.a. ook verspillingen in het eigen werk zichtbaar worden; ◦ Deelnemers kritisch nadenken over hun eigen procesinrichting en potentiële verbeterkansen; ◦ U het effect ervaart van de gehele zorgketen betrekken.