Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Praktische zorglogistiek: methodieken kennen, kiezen en toepassen

t/m 29-11-2016 - Oudlaan 4, Utrecht
74 Algemeen

Details evenement

22 - 29 november 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
€ 875,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal

Steeds meer zorginstellingen investeren in optimale zorglogistiek. Verschillende methodieken zoals zorgpaden, Lean en TOC (Theory of Constraints) worden naast of door elkaar gebruikt. Maar welke methodiek past nu het best bij uw doelstellingen? Wilt u de opnameduur verkorten of de doorstroom versnellen? Wilt u weten hoe u de juiste capaciteit inzet bij de juiste zorgvraag? Of waar in uw processen u de meeste winst kunt boeken? In de tweedaagse training ‘Praktische Zorglogistiek: methodieken kennen, kiezen en toepassen’ leert u verschillende methoden toepassen op uw eigen logistieke vragen. Tijdens de training maken we gebruik van aansprekende en interactieve leermethoden zoals simulatiespellen en diverse casuïstiek. U krijgt inzicht in wat de mogelijkheden en effecten van Lean, TOC en zorgpaden zijn op uw eigen zorgprocessen. Uw opgedane kennis is direct inzetbaar, waardoor u in uw eigen organisatie snel resultaten kunt boeken. De inhoud van deze training is gebaseerd op jarenlange ervaring van de trainers met zorglogistiek. Onderwerpen die aan bod komen: ◦ Vraag en aanbod berekenen. ◦ Effecten van de herinrichting van uw zorglogistieke bedrijfsvoering. ◦ Sturen op wacht- en doorlooptijden. ◦ Ontwikkelen en implementeren van zorgpaden en stuurinstrumenten. ◦ Flow creëren en behouden. Alle onderwerpen worden benaderd vanuit verschillende zorglogistieke methoden. Na afloop van de training: ◦ Heeft u kennis van verschillende verbetermethodieken. ◦ Kunt u sturen op wacht- en doorlooptijden. ◦ Kunt u verschillende concepten zoals Lean Management, TOC en zorgpaden toepassen op uw logistieke bedrijfsvoering. ◦ Weet u waar u doelmatigheids- en kwaliteitswinst kunt behalen en hoe u dit kunt bereiken. Voor wie is deze training bedoeld? Zorgmanagers, afdelingshoofden, stafmedewerkers, planners, controllers en clinici/behandelaren in de curatieve zorg (ziekenhuiszorg en GGZ) met affiniteit met zorglogistiek. Minimaal werk- en denkniveau: HBO.