Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

(Project)leiding geven aan veranderprocessen

t/m 21-11-2016 - Oudlaan 4, Utrecht
188 Algemeen

Details evenement

07 - 21 november 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
€ 745,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal.

Bent u werkzaam in de zorg en hebt u te maken met verandering op verandering? Bent u projectleider of leidinggevende en heeft u de juiste handvatten nodig mensen mee te krijgen in de verandering? Hoe bereikt u dat u niet zelf alle oplossingen moet bedenken, maar dat mensen zelf met oplossingen komen? Het leiding geven aan veranderprocessen begint bij uzelf. Een goed projectplan is de basis, maar nog geen garantie voor succes. Inzicht in uw gedragsstijl, uw manier van communiceren en de eigen normen, vormen samen met het zetten van de juiste stappen de basis van het verandertraject. Om te komen tot een juiste aanpak heeft u vervolgens inzicht nodig in de behoeften van uw team, in de ontwikkelfase van dit team en manieren om de verandering met hen in te gaan. Q-Academy organiseert een tweedaagse training, waarin u vanuit de stappen van projectmanagement verschillende aspecten van het begeleiden van veranderingen leert. We gaan in op de ontwikkelingsfase van teams, welke leiderschapsstijl past daarbij en hoe u kunt variëren in leiderschapsstijl. Dit met als doel uw medewerkers/projectteam te inspireren en te motiveren. We gaan aan de slag met communicatiestijlen en geven betekenis aan reacties die u krijgt bij veranderen. Iedere reactie vraagt om een andere interventie. De training is praktisch en interactief van aard. U maakt kennis en oefent met diverse methodes, zodat u uw team een stap verder kunt brengen. Ook is uitgebreid ruimte voor uw eigen (lastige) praktijksituaties.