Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Auditen volgens de tracermethodiek

Oudlaan 4, Utrecht
69 Algemeen

Details evenement

08 november 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
€ 440,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal

Uw organisatie wil de focus van de interne audits meer leggen op het primair proces? Dat kan met de tracermethodiek! Als auditor volg je bij een patiënttracer het logistieke pad van de patiënt of cliënt. Indien mogelijk spreken de auditoren ook met de (familie van de) patiënt. Bij een systeemtracer is de audit gericht op een systeem/proces/onderwerp. Om daadwerkelijk inzicht te krijgen in de praktijk gaan auditoren zonder afspraak op pad en spreken ze met de medewerkers die bij de zorg van de betreffende patiënt(en) betrokken zijn geweest. In de accreditatieprocessen van het NIAZ en JCI speelt de tracermethodiek een belangrijke rol in het toetsen van afspraken en normelementen. Maar ook los van deze keurmerken is de tracermethodiek een goede aanvulling op het auditsysteem. Tijdens deze training leert u hoe u als auditor een tracer opzet, uitvoert en rapporteert. De training is praktisch en interactief van aard. Vanuit de theorie gaat u aan de slag met uw eigen procedures en formats. Daarnaast kunt u eigen praktijksituaties inbrengen en hierover sparren met vakgenoten uit andere zorgorganisaties. Na afloop van de training: Bent u in staat om succesvol een audit volgens de tracermethodiek voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren. Hierdoor draagt u bij aan kwaliteitsverbetering vanuit de ogen van de patiënt. Voor wie is deze training bedoeld? Ervaren interne auditoren, kwaliteitsmanagers/-adviseurs en kwaliteitsmedewerkers in de zorgsector.