Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Opstellen prijslijsten met Casemix Kompas 2016

Oudlaan 4, Utrecht
70 Algemeen

Details evenement

17 november 2016
13:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
voor klanten die de productensuite van Casemix gebruiken, is de training per jaar voor één deelnemer gratis. Voor iedere extra deelnemer betaalt u € 275,- (Q-Academy is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal.

De Casemix productensuite ondersteunt u optimaal in het Planning & Controlproces. Belangrijk onderdeel is de ondersteuning van de onderhandelingen en het maken van prijslijsten voor 2017. We geven onder andere inzicht in de effecten van de 120-dagen-doorlooptijdverkorting en de conversie naar de RZ17-productstructuur. Bekendheid met de functionaliteiten en een juiste interpretatie van de informatie is hierbij essentieel! Vanaf half juli is de module Contracteren van Kompas 2016 beschikbaar. De Begrotingsmodule staat voor gebruikers van Kompas 2016 reeds online. In 2017 is het voor ziekenhuizen van groot belang een goede basis te hebben voor de onderhandelingen met zorgverzekeraars, om: ◦ Inzicht te krijgen in de effecten van de 120-dagen-doorlooptijdverkorting op profielen en productmix. ◦ De voorspelde schadelast 2014 en 2015 te kunnen converteren naar de RZ17-productstructuur. ◦ Voorgestelde prijzen te verantwoorden op basis van zowel eigen profielgegevens als benchmarkgegevens. ◦ Een DOT-begroting te maken voor het jaar 2017. Om u te helpen bij de interpretatie en het gebruik van de Begroten- & Contracterentool, organiseert Q-Academy een gebruikerstraining. We focussen op de nieuwe functionaliteiten in Begroten & Contracteren. De training is zeer praktijkgericht en interactief van aard. U krijgt ruim de tijd om zelf aan de slag te gaan in de applicatie, zodat u deze optimaal kunt toepassen voor uw onderhandelingsproces. U kunt de functionaliteiten uit Begroten en Contracteren optimaal gebruiken om een begroting te maken en op een snelle en correcte manier prijslijsten te maken voor 2017. Voor wie is deze training bedoeld? Medewerkers Planning & Control, die betrokken zijn bij het maken van de begroting en/of het maken van prijslijsten, en/of betrokken zijn bij de onderhandelingen met de zorgverzekeraars.