Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Slimmer roosteren in de zorg

t/m 24-11-2016 - Oudlaan 4, Utrecht
163 Algemeen

Details evenement

03 - 24 november 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy.nl
088-1020950
€ 875,- per persoon (Q-Academy is vrijgesteld van btw). Deze investering is inclusief lesmateriaal.

Roosteren in de zorg? Het blijft een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen zorgvraag, personeelsaanbod en de wensen van medewerkers. De bezuinigingen in de sector vragen om een efficiënte planning. Wat zijn de meest voorkomende knelpunten bij roosterplanning en roosterverwerking? Hoe weet u welke personele formatie nodig is om het hele jaar de juiste bezetting te realiseren? Met welke regelgeving moet u rekening houden? Het maken van een roosterplanning is niet eenvoudig. Hoe bereikt u de meest optimale inzet van uw personeel? Met de tweedaagse training Slimmer roosteren in de zorg krijgt u antwoord op deze vragen. U leert de systematiek voor de opbouw van een rooster, met welke factoren u rekening moet houden en hoe u ruimte voor flexibiliteit inbouwt. Medewerkers en managers krijgen meer regie over het invullen van het rooster, wat een gunstig effect heeft op kosten en medewerkerstevredenheid. Onderwerpen die aan bod komen: ◦ Formatieberekening ◦ Jaarplan ◦ Systematiek van roosteren ◦ Gezond roosteren Deze training is praktisch en interactief van aard. Tussen beide trainingsdagen voert u een huiswerkopdracht uit, waardoor u het geleerde direct in uw eigen praktijk brengt. Na afloop van de training heeft u praktische handvatten om (in Excel) een jaarplan op te stellen waarmee u het hele jaar een effectieve en efficiënte bezetting kunt realiseren. Voor wie is deze training bedoeld? Centrale en lokale roosterplanners, (lijn)managers, teamleiders, HR-adviseurs en anderen die de taak hebben om de inzet van het personeel op operationeel niveau in te plannen.