Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

TDI Value-Based Health Care Masterclass: Cost Management als een verbetertool

Landgoed de Salentein, Putterstraatweg 5, 3862 RA, Nijkerk
218 Algemeen

Details evenement

25 februari 2016
15:30 uur
Landgoed de Salentein, Putterstraatweg 5, 3862 RA, Nijkerk
The Decision Institute
+31(0)20 4040 111
345,-

Daadwerkelijk geleverde waarde voor de patiënt is het resultaat van de verkregen gezondheidswinst tegen de gemaakte kosten. Met uitkomstindicatoren kunnen we de gezondheidswinst in beeld krijgen. Maar hoe zit dat met de gemaakte kosten van een patiënt voor behandeling van zijn/haar aandoening? Om dat te weten moet het gebruik van alle resources (personeel, apparatuur, faciliteiten) worden gemeten in de processen die een patiënt met een bepaalde aandoening doorloopt. Onze methodiek is gebaseerd op Time Driven Activity Based Costing (TDABC), een formule ontwikkeld door prof. Michael Porter en prof. Robert Kaplan (Harvard Business School). De door hen opgezette formule is met succes ingevoerd in o.a. MD Anderson Cancer Center (Houston, Texas, VS), Children’s Hospital (Boston, Massachusetts, VS), Partners Healthcare (Boston, Massachusetts, VS) en Schön Klinik in Duitsland. Tijdens deze masterclass leert u hoe u costmanagement als een verbetertool gebruikt en praktische invalshoeken voor TDABC.