Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Zorginformatica

t/m 14-07-2016 - Hogeschool Inholland, Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, Amsterdam
558 Algemeen

Details evenement

04 februari - 14 juli 2016
Hogeschool Inholland, Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam, Amsterdam
Hogeschool Inholland, Masteropleiding Advanced Health Informatics Practice
rob.doms@inholland.nl
06 127 09 899
€ 4450,-

Grip houden op ICT in de zorg!

Binnen de zorgsector is ICT niet meer weg te denken. Zorginformatie wordt vastgelegd in digitale patiëntendossiers en elektronisch uitgewisseld. Met eHealth en telemonitoring kan zorg deels op afstand plaatsvinden. Dit gaat echter niet vanzelf. Vaak lopen ICT-projecten in zorgorganisaties vertraging op of voldoen de resultaten niet aan de vooraf gestelde doelstellingen en verwachtingen, omdat zorgprofessionals en ICT-professionals onvoldoende elkaars taal spreken. De opleiding Zorginformatica biedt concrete handvatten om uw kennis en vaardigheden op het snijvlak van zorg en ICT verder te ontwikkelen. U leert de informatiebehoeften binnen uw organisatie te analyseren en daarbij de juiste oplossingen te formuleren.


Doelgroep
De opleiding Zorginformatica is bedoeld voor professionals in (gezondheids-)zorg en welzijn die meer willen doen op het vlak van ICT in de zorg, zoals verpleegkundigen, paramedici, applicatiebeheerders, functioneel beheerders, staffunctionarissen, artsen en adviseurs.

Om toegelaten te worden tot de opleiding Zorginformatica dient u te beschikken over een hbo-diploma. Indien u niet beschikt over de juiste vooropleiding, kunt u worden toegelaten op basis van een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau

Wat leert u?

U leert:

de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT in de zorg (waaronder eHealth, elektronische patiëntendossiers en de uitwisseling van zorginformatie)
welke verschillende soorten ziekenhuis- en zorginformatiesystemen er zijn en wat hun toegevoegde waarde is
hoe de organisatie van de informatievoorziening en ICT-afdeling kan worden ingericht
methoden en technieken om informatie- en innovatiebehoeften in kaart te brengen
procesbeschrijvingen en functionele ontwerpen te maken
oplossingen te ontwerpen die zorgprofessionals begrijpen en ICT-professional kunnen realiseren
een brug te slaan tussen zorgprofessionals en ICT-professionals.

U werkt aan opdrachten uit uw eigen organisatie.

Na het volgen van deze opleiding kunt u een verbinding maken tussen de zorgorganisatie en de ICT-organisatie. U kunt bijvoorbeeld werken als functioneel beheerder van een EPD, als informatieanalist of als adviseur ICT in de zorg. U spreekt de taal van de zorgprofessional en de ICT-professional. U bent in staat om innovatie- en informatievraagstukken in zorgorganisaties te analyseren en passende oplossingen te formuleren.

Resultaat
Als u de opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat Zorginformatica van Inholland Academy.

Het certificaat van de opleiding Zorginformatica kan gebruikt worden om vrijstelling aan te vragen voor de onderdelen Analist en Ontwerper van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice van Inholland.