Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Businesscases toepassen in de zorg

Oudlaan 4, Utrecht
284 Algemeen

Details evenement

10 maart 2016
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
575

Als manager krijgt u steeds meer verantwoordelijkheden. Het maken van strategische, beleidsmatige en financiële keuzes is aan de orde van de dag. Steeds vaker wordt u gevraagd om een businesscase te onderbouwen. Voor veel managers is de businesscase echter een nieuw gegeven en een lastige opgaaf!

In zorginstellingen komt steeds meer nadruk te liggen op het bedrijfsproces. Denk hierbij aan nieuwe producten en organisaties die in de markt worden gezet (zoals zorgzwaartepakketten en ZBC’s). En denk hierbij ook aan het herinrichten van zorgprocessen: de aanschaf van een nieuw registratiesysteem, het uitbreiden van OK-capaciteit of het aantrekken van een extra medisch specialist/behandelaar. Ook inkopende partijen als zorgverzekeraars en gemeentes vragen steeds vaker om een goede onderbouwing van de plannen van een zorginstelling. Dit vraagt om werken met businesscases. Een goed onderbouwde businesscase helpt u tot de juiste strategische en financiële beslissing te komen!

Maar hoe stelt u een goede businesscase op? Waar moet u rekening mee houden? En hoe kunt u de businesscase gebruiken in het beslissingsproces?

Q-Academy organiseert de training ‘Businesscases toepassen in de zorg’. Op een interactieve en praktische manier gaan wij in op het proces van opstellen, beoordelen en toepassen van een businesscase. U leert waaraan een goede case moet voldoen, welke risico’s u in kaart moet brengen en hoe u de case financieel onderbouwt.

Na afloop van de training:
Heeft u verschillende instrumenten in handen om een businesscase financieel en kwalitatief op te stellen en te beoordelen. Daarnaast kent u de mogelijkheden hoe u een businesscase in kunt zetten in het besluitvormingsproces.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Businesscases toepassen in de zorg