Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Verwijzersbijeenkomsten Hersenz voor mensen met hersenletsel

Zie verdere info, Bergen op Zoom en Breda
148 Algemeen

Details evenement

22 maart 2016
17:45 uur
Zie verdere info, Bergen op Zoom en Breda
Pauwer
hersenz@pauwer.nl
088) 611 99 33
Gratis

Behandeltraject Hersenz helpt mensen met hersenletsel verder

Pauwer, onderdeel van de Amarant Groep, organiseert op dinsdag 22 maart in Breda en op donderdag 7 april in Bergen op Zoom een informatiebijeenkomst over Hersenz. Hersenz is een behandeling voor thuiswonenden van 18 jaar en ouder met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) die niet (meer) in aanmerking komen voor revalidatie. Mensen met NAH, hun naasten en ook professionals/verwijzers kunnen kennismaken met de behandeling en met het behandelteam Hersenz.

Mensen die hersenletsel hebben opgelopen, komen aanvankelijk terecht in het ziekenhuis of revalidatiecentrum. De grote veranderingen in het dagelijks leven worden vaak pas bij thuiskomst merkbaar. Het hele leven blijkt ineens anders. Mensen lopen vast in hun werk of relatie. Er kan sprake zijn van vergeetachtigheid, vermoeidheid, boosheid, impulsiviteit, somberheid en lusteloosheid. Men heeft bijvoorbeeld moeite met praten of begrijpen van gesprekken, met bewegen, concentratie en de weg vinden. Voor deze mensen en hun naasten is het behandeltraject Hersenz.

Hoe werkt Hersenz?
De behandeling bestaat uit 1 of meerdere modules. Elke module duurt 14 weken en is gericht op cognitieve groepstraining, fysieke groepstraining en individuele thuisbehandeling. Iedere deelnemer werkt in zijn eigen tempo aan persoonlijke doelen. De behandeling leert deelnemers om te gaan met de beperkingen, het verwerken van veranderingen, verlies en het vinden van een nieuwe balans op diverse levensgebieden. De deelnemers krijgen verschillende strategieën aangereikt in de vorm van tips, trucs en hulpmiddelen. Mensen krijgen weer zelfvertrouwen en meer inzicht in wat zij wel en niet kunnen. Zij leren beter de eigen wensen en grenzen aan te geven. Hersenz richt zich ook op de naasten, onder meer via behandeling in de thuissituatie. Pauwer biedt de behandeling Hersenz aan in Breda en Bergen op Zoom.

Aanmelden
De informatiebijeenkomsten bestaan uit twee ronden:
- Ronde 1 ( 16.15 tot 17.30 uur) voor cliënten/partners/mantelzorgers
- Ronde 2 ( 17.45 tot 19.00 uur) voor professionals/verwijzers
Er is voldoende ruimte om persoonlijke vragen stellen over de aanmeldprocedure en de indicatie. Aanmelden voor de informatiebijeenkomsten ronde 1 of ronde 2 verloopt via inschrijving : hersenz@pauwer.nl of (088) 611 99 33.

Wanneer
Dinsdag 22 maart | Leuvenaarstraat 91, 4811 VJ Breda
Donderdag 7 april | Billrothstraat 4, 4624 XP Bergen op Zoom

Over Pauwer
Pauwer biedt specialistische ondersteuning, begeleiding en behandeling aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de chronische fase. Pauwer is onderdeel van de Amarant Groep en met name actief in West-Brabant. Meer informatie? www.pauwer.nl en www.hersenz.nl.