Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

'Munchhausen by Proxy' - wegens succes opnieuw aangeboden

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
225 Algemeen

Details evenement

15 april 2016
10:00 uur
Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
SaHa Communicatie
079-8890754
EUR 299 met korting voor collega's

De studiedag "Münchhausen by Proxy (PCF)" van 20 november jl. was volgeboekt, daarom biedt SaHa Communicatie dit programma opnieuw aan in het voorjaar van 2016. 

Münchhausen by Proxy, of Pediatric Condition Falsification, is een ernstige vorm van kindermishandeling. Helaas worden signalen vaak nog niet herkend, waardoor kinderen worden thuis gehouden van school, geïsoleerd raken van leeftijdsgenoten en vaak een langdurig medisch onderzoekstraject in gaan. Klachten worden verergerd, soms zelfs met de dood als gevolg. Vroegtijdig signaleren is van groot belang!

Tijdens deze interactieve studiedag leren deelnemers wat we precies onder Münchhausen by Proxy/PCF verstaan en wat de signalen zijn. Deskundige sprekers gaan o.m. in op 'niet-pluis' gevoelens en wanneer je een melding moet/kunt doen, ze vertellen wat er na een melding bij Veilig Thuis gebeurt en geven tips voor de communicatie met het kind, de ouder in kwestie, en haar/zijn partner.

Doelgroep
Professionals die een belangrijke taak hebben als het gaat om signaleren van kindermishandeling of het behandelen van kinderen die slachtoffer zijn, zoals kinderartsen, jeugdartsen en –verpleegkundigen, huisartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, K&J psychologen, orthopedagogen, vertrouwensartsen, medewerkers van CJG, BJZ, RvdK en docenten en intern begeleiders op scholen.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 299,- (excl. btw) p.p.. Bij gelijktijdige aanmelding van een collega met hetzelfde factuuradres ontvangt deze en elke volgende collega een korting van € 25,-.

Accreditatie aangevraagd voor:
- ABAN: cluster 1, 2 en 3 (huisartsen, medisch specialisten, revalidatieartsen, artsen jeugdgezondheidszorg)
- V&VN: kinder- en jeugdverpleegkundigen
- VVAK: vertrouwensartsen
- NIP/NVO: K&J-psychologen en orthopedagogen