Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Basiscursus ICD-10

Oudlaan 4, Utrecht
117 Algemeen

Details evenement

05 april 2016
09:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
275

Ziekenhuizen zijn sinds 2014 verplicht hoofd- en nevendiagnoses te coderen in ICD-10. Instellingen registreren ICD-10 tot nu toe meestal nog centraal, maar vanaf 1 juli 2015 is het verplicht om de ICD-10-code per subtraject aan te leveren aan het DBC-informatiesysteem (DIS). Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om op termijn de ICD-10-diagnose op de nota voor de patiënt te vermelden en de ICD-10 te koppelen aan de bekostiging. Van groot belang dus dat de juiste ICD-10-code wordt geregistreerd.

Wat moet u weten over ICD-10 om de gevolgen goed te kunnen overzien?

Q-Academy organiseert de ‘Basiscursus ICD-10’. Deze cursus is primair bedoeld voor (nieuwe) medewerkers in ziekenhuizen die in hun functie te maken hebben met ICD-10. Deze cursus is praktisch en interactief van aard en geeft u de juiste kennis en handvatten om de impact van ICD-10 op de ziekenhuisregistratie te kunnen overzien! Desgewenst kunt u eigen praktijksituaties inbrengen.

Na afloop van de cursus:
Heeft u kennis van ICD-10.
Heeft u inzicht in de gevolgen van ICD-10 voor uw organisatie.
Heeft u inzicht in de gevolgen van ICD-10 voor uw eigen werkzaamheden.
Bent u op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving rondom ICD-10.
Bent u in staat om de verbinding tussen DBC’s en ICD-10 te leggen en de gevolgen daarvan te overzien.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Basiscursus ICD-10