Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

CAK Wmo-consulenten bijeenkomst

t/m 12-05-2016 - Landelijk
177 Algemeen

Details evenement

12 april - 12 mei 2016
10:00 uur
Landelijk
CAK
€0

De Wmo 2015 heeft voor veel veranderingen gezorgd bij u en uw burgers. Cliënten die in 2014 onder de AWBZ vielen, zijn vanaf 2015 overgegaan naar de Wmo- regeling van de gemeente. Een deel van de cliënten viel in 2015 nog onder het overgangsrecht, maar vanaf 1-1-2016 is ook dit vervallen. Inmiddels zijn er veel signalen gekomen dat er behoefte is aan meer duidelijkheid over de eigen bijdrage, zodat de cliënt hierover tijdens het keukentafelgesprek al over geïnformeerd is. Het CAK organiseert daarom in april en mei speciale Wmo-consulentenbijeenkomsten, zodat u goed voorbereid bent op deze gesprekken. Op diverse locaties in Nederland praten wij u graag bij over de berekening van de Wmo eigen bijdrage.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens de bijeenkomsten staat de berekening van de eigen bijdrage centraal. Via een presentatie nemen wij u mee in hoe de hoogte van de eigen bijdrage tot stand komt en welke tools u als consulent heeft om de klant een duidelijke uitleg te geven. Uiteraard is het mogelijk om vragen te stellen en kennis en ervaringen te delen met collega's van regiogemeenten.

Voor wie?
De themabijeenkomsten zijn vooral interessant voor Wmo-consulenten.

Meer informatie?
Kijk voor locaties, data en inschrijven op onze website.